ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

Danas je održana osma sednica Opštinskog veća sa 12 tačaka dnevnog reda. Predsednik opštine Andrija Živković je u izjavi medijima posle sednice izdvojio najznačajnije odluke, pre svega onu koja se odnosi na izdavanje u zakup poslovnog prostora u Domu zdravlja za apoteku, gde je i nekada funkcionisala.

„Konačno smo rešili problem lokala u kojem je nekada bila apoteka u sklopu Domu zdravlja. Skupština je na prošloj sednici usvojila, a danas smo na Veću tu odluku verifikovali, odnosno ušli u postupak izdavanja tog poslovnog prostora. Nadam se da ćemo sledeće nedelje raspisati javni poziv za zakup ovog prostora u vlasništvu opštine Lajkovac. Bitno je da je namena prostora isključivo za apoteku, dakle svi zainteresovani koji se jave tu mogu da otvore samo apoteku. Nadam se da to puno značiti pacijentima koji dolaze u Dom zdravlja, ali i svim našim sugrađanima.

Jako je bitno, čuli ste u izveštaju direktora našeg komunalnog preduzeća, da je došlo do izmene sistematizacije u broju radnih mesta. Dobili smo saglasnost za prijem dva nova radnika, a raduje me što su to izvršioci na terenu, tako da će naše komunalno u narednom periodu biti pojačano za vodoinstalatera i vozača mašina, pa se nadam da će to povećati efikasnost rada preduzeća.

U narednom periodu ponovo će biti raspisan konkurs za izgradnju, obnovu i i održavanje verskih objekata za ovu kalendarsku godinu. Začuđujuće mi je da se na javni poziv u prethodnih nekoliko nedelja niko nije javio, tako da apelujem na starešine crkava da uzmu učešće na konkursu i sagledaju šta sa tim novcem mogu da urade u okviru svojih parohija, odnosno na verskim objektima na teritoriji opštine Lajkovac. Budžet za ovu namenu je dva miliona dinara.

Budžet za sport povećan je na 30 miliona, sukcesivno smo ga povećavali svake godine i došli smo do toga da su svi korisnici budžeta za sport veoma zadovoljni dobijenim sredstvima. Raduje i da će plivačko udruženje, odnosno vaterpolo klub Železničar prvi put od svog osnivanja, kada je i stekao zakonski osnov da konkuriše za sredstva, dobiti pola miliona dinara za osnovne potrebe i normalno funkcionisanje. Raduje me što opština Lajkovac može da im izađe u susret, jer znamo da je dosta naših najmlađih sugrađana učlanjeno u ovo udruženje i da su imali određene uspehe na takmičenjima. Opet napominjem i drugim sportskim klubovima da će Opština, u skladu sa svojim mogućnostima, svim klubovima izlaziti u susret.“

Andrija Živković je danas saopštio da je opštini Lajkovac odobreno preko 10 miliona dinara za tri projekta kod tri ministarstva.

„Od Ministarstva za brigu o selu dobili smo 7 miliona za kupovinu kombi vozila. Takođe smo prošli na konkursu za unapređenje energetske efikasnosti na stambenim objektima Ministarstva energetike. Ministarstvo i Opština Lajkovac će učestvovati sa po 2,5 miliona dinara, a građani će na svojim stambenim objektima izdvojiti 50 posto sredstava. Narednih nedelja raspisaćemo i taj konkurs, koji se prvi put sprovodi u Lajkovcu, nadam se da će postati praksa u budućem periodu. U saradnji sa Ministarstvom pravde iz sredstava oportuniteta opštini Lajkovac će biti izdvojen novac za rekonstrukciju krova Izdvojenog odeljenja OŠ „Mile Dubljević“ u Bogovađi. To govori da se nastavlja dobra saradnja opštine Lajkovac sa resornim ministarstvima, očekujem da ćemo tako i nastaviti i da će biti još bolje. Imamo u najavi mnogo krupnija sredstva, pogotovo od Ministarstva građevina i Ministarstva za javna ulaganja. Očekujem da ćemo za pola godine do godinu dana imati vidljive i te rezultate, značajne za celu opštinu.“

Related posts

Leave a Comment