MAJSKI SUSRETI 2024.

Tradicionalni „Majski susreti” u organizaciji Turističke organizacije opštine Lajkovac biće održani u petak 17. maja od 12.30 časova na letnjoj pozornici Biblioteke “Radovan Beli Marković”. Planirano je da program traje do 14 časova.

Otvaranje tradicionalnih „Majskih susreta” otpočeće spletom igara iz Srbije u izvođenju Dečijeg Folklornog ansambla Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac.

Prisutne goste stihovima pesama pozdraviće Anastasija Stojanović, učenica sedmog razreda OŠ “Mile Dubljević” – Izdvojeno odeljenje u Bogovađi, inače pobednik opštinske smotre recitatora.

Značajan doprinos realizaciji manifestacije pružiće i učenici Izdvojenog odeljenja u Lajkovcu valjevske Muzičke škole „Živorad Grbić”, koji će zvucima gitare i harmonike upriličiti ovaj događaj.

Prigodan muzički kolaž tradicionalnih pesama izvešće Nataša Zukanović i Sanja Panković, solisti izvorne muzike.

Za dobru zabavu najmlađih Lajkovčana zadužen je mađioničar, koji će izvesti raznovrstan i vrlo sadržajan program za decu prepun iznenađenja.

Ranijih godina “Majski susreti” su se mahom održavali na reci Kolubari, ali se organizator ovoga za odlučio za novu atraktivnu lokaciju koju Lajkovac sada ima na raspolaganju za organizaciju događaja ovog i sličnog tipa. Konaci i letnja pozornica definitivno pružaju brojne mogućnosti, a Turistička organizacija opštine Lajkovac to u startu prepoznala.

Direktorka Turističke organizacije opštine Lajkovac Dušica Jovičić pozvala je sugrađane na ovaj lep događaj u novom ambijentu i poželela dobrodošlicu svima na tradicionalnu manifestaciju „Majski susreti“:

„Posetioce i ovoga puta očekuje bogat i raznovrstan program. Manifestacija koja je vec postala tradicionalna svojevrstan je poklon sugrađanima, posebno onim najmlađima.“

Related posts

Leave a Comment