TRADICIJA OBNOVLJENA, POBEDNIČKI PEHAR U RUKAMA GORNJANA

Lajkovački sportsko – rekreativni spektakl Gornjani – Donjani, sa tradicjiom preko pola veka obnovljen nakon nepunu deceniju, u organizaciji Opštinskog sporstkog saveza i pod generalnim pokroviteljstvom opštine Lajkovac, okupio je na fudbalskim, košarkaškim i teniskim terenima  preko 200 učesnika.

Pobednički pehar ostaje kod ekipe Gornjana, do jula 2024. godine.

U fudbalu je bilo 150 takmičara, u tenisu 32, a u košarci 30. Gornjani su bili unedljivo bolji u sve tri sportske discipline.

Organizatori su prezadovoljni odzivom učesnika i publike, kao i ukupnom atmosferom na manifestaciji. Obnavljanje tradicije održavanja ovog sportstko – rekreativnog turnira i uvođenje još dva sporta u takmičenje između Gornjana i Donjana pokazalo se kao pravi pogodak i sve je uistinu zablistalo punim sjajem. Za učesnike takmičenja organizator je obezbedio pehar, zahvalnice u diplome

Osim generalnog pokroviteljstva opštine Lajkovac, značajnu pomoć u organizaciji pružili su volonteri SSOL i drugih lajkovačkih sportskih organizacija.

Ranije su se Gornjani i Donjani takmičili samo u fudbalu i to seniori i veterani, a sada su u takmičenje u tri sporta uključene i sve mlađe selekcije. Zamisao organizatora i jeste, da upravo mlađi nastave tradiciju održavanja ove maniifestacije zasnovane na specifičnoj i simboličnoj geografskoj podeli.

Niko od učesnika i posetilaca nije imao ni jednu jedinu primedbu na organizaciju ovog, još jednog u nizu sportsko – rekreativnog tirnira SSOL.

U osnovi, bio je ovo lep sportski događaj, koji je nekada bio karakterističan za Lajkovac i koji je sada na opšte zadovoljstvo obnovljen.

Smisao je u očuvanju jedne autentične tradicionalne lajkovačke priče i omasovljenju rekreativnog sporta.

Related posts

Leave a Comment