KOMPLETIRAN SASTAV OK ŽELEZNIČAR ZA NAREDNU SEZONU

Prema rečima sportskg direktora Ivane Lazarević Bogdanović, Odbojkaški klub Železničar je ovih dana angažovao dva velika pojačanja i tako kompletirao tim za narednu sezonu. Ubrzo po završetku prvenstva, u tišini se vredno i ozbiljno krenulo u formiranje novog tima, što samo još jednom potvrđuje da Železničar kontinuirano ima najviše ambicije.

Poslednje pojačanje je Jovana Zelenović iz šampionskog tima Jedinstva iz Stare Pazove, korektor reprezentacije Srbije.

Uprava kluba se opredelila za mladu i vrlo perspektivnu igračicu, s kojom je potpisan trogodišnji ugovor. Jovana ima 19 godina, visoka je dva metra i igra na poziciji korektora. Nastupala je za seniorsku reprezentaciju na drugom turniru Lige nacija u Braziliji, a pre toga prošla reprezentativne pripreme sa novim selektorom Gvidetijem. Prošle godine je proglašena najboljim korektorom na Evropskom prvenstvu za odbojkašice do 21 godine i na Balkanskom prvenstvu, a debitovala je i za seniorke u Ligi nacija.

Na ovaj način uprava Železničara je potvrdila trend da u Lajkovac dovodi najperspektivnije srpske odbojkašice, uglavnom kadetske i juniorske reprezentativke, s kojima sklapa duže ugovore i koje uz iskusnog trenera Branka Kovačevića upravo u Železničaru sazrevaju. Takav je slučaj sa Aleksandrom Uzelac, koja je sa 19 godina postala standardna seniorska reprezentativka u Ligi nacija.

Naravno, Železničar u svojim redovima uvek ima i par iskusnih igračica, pa je tako pre nekoliko dana ugovor potpisala 26-godišnja Milena Koprivica.

Ova Zrenjaninka igra na mestu blokera, dokazala se u Jedinstvu iz Stare Pazove, a poslednje tri godine imala je internacionalnu karijeru. Igrala je u mađarskom San Benediktu i rumunskim klubovima Lugoja i Voluntari.

Foto: Živorad Lazarević i Ksenija Tomić

Lajkovački superligaš se ovog leta pojačao i za korektora Malinu Terel iz SAD (poslednji klubovi francuski Sent Rafael i grčki AEK, 31 godina), primača Kseniju Tomić (Partizan, 19 godina), dizača Emiliju Žakić (Inđija, Jedinstvo i Spartak, 29 godina) i srednjeg blokera Vasju Filipović (Novi Sad, Spartak, 21 godina). Zajedno sa Zelenović i Koprivicom, kao i sjajnim odbojkašicama koje su već u sastavu: Stefanom Pakić, Vanjom Ivanović, LJubicom Milojević, Anom Stojanović, Minom Stanojević i Adrijanom Kostadinović, očekuju se da spoj iskustva i mladosti donese visoke domete u domaćim i evropskim takmičenjima.

Promena ima i u stručnom štabu, koji je dobio novog kondicionog trenera Nemanju Jeremića, kao i fizioterapeuta Marka Marinkovića.

Šef stručnog štaba i dalje je iskusni Branko Kovačević.

Related posts

Leave a Comment