SVETOSAVSKA AKADEMIJA U GRADSKOJ KUĆI U ĆETVRTAK U 18 ČASOVA

Tradicionalna Svetosavska akademija, koja se u Lajkovcu u organizaciji Gradske biblioteke održava od 2009. godine, biće upriličena u predvečerje Sv. Save, u četvrtak, 26. januara od 18 časova u Gradskoj kući.

Organizator Svetosavske akademije je i ovoga puta Gradska biblioteka Lajkovac.

Besediće protonamesnik Branko Čolić, muzičku pozlatu ovoj duhovnoj večeri daće Hor KC ”Hadži Ruvim” pod iskusnom dirigentskom palicom mr Uroša Stepanovića, a govoriće lajkovački osnovci i srednjoškolci, učenici OŠ ”Mile Dubljević” I SŠ ”17. Septembar”.

Lajkovačke osnovce Kristinu Đokić i Lenku Jovanović – učenice petog i šestog razreda, inače članice prestižne Literarne sekcije “Razigrano pero”, za nastup na Svetosavskoj akademiji u Gradskoj kući kako saznajemo vrlo temeljno priprema Daren Milivojević iz lajkovačke biblioteke.

U susret Svetosavskoj akademiji, mr Daren Milivojević je u ime organizatora precizirao:

“Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa Isihija Gradska biblioteka Lajkovac organizuje trinaestu Svetosavsku duhovnu akademiju na kojoj će besediti protonamesnik Branko Čolić. Ovogodišnji besednik je jedan od najviđenijih sveštenika Valjevske eparhije, koji je po svom predanom služenju Crkvi, dobro poznat pravoslavnim vernicima. Rođen je 1978. godine u svešteničkoj porodici, u Šapcu. Osnovnu školu završio je u Obrenovcu. Bogosloviju Svetog Save i Bogoslovski fakultet u Beogradu. Rukopoložen je 2006. godine u čin đakona, a 2008. godine u čin sveštenika. Paroh je i sveštenoslužitelj pri hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu. Oženjen je i ima dvoje dece. Pored besednika, sada već tradicionalno, nastupiće Hor KC „Hadži Ruvim“, kao i učenici OŠ „Mile Dubljević“ i SŠ „17. septembar“ iz Lajkovca.”

Dakle, Setosavska akademija u Lajkovcu je u četvrtak, 26. januara, u Velikoj sali Gradske kuće u 18 časova.

Related posts

Leave a Comment