PREMINULA JOŠ 1 OSOBA, 12 NOVOZARAŽENIH

Uz napomenu Zavoda za javno zdravlje Valjevo, da se broj obolelih i umrlih ažurira dnevno iz podataka obrazaca prijava oboljenja i smrti po pristizanju u Zavod, od posledica korona virusa, na području Kolubarskog okruga preminulo je još 16 osoba: u Valjevu je preminulo 11 osoba, u Ubu dve, u Osečini, Mionici i Lajkovcu preminula je po jedna osoba.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 955 osoba, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubilo 68 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 138 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca laboratorijski je potvrđeno 12 novih slučajeva Kovid – 19 infekcije.

Od početka februara na području Lajkovca registrovano je 333 novozaraženih korona virusom.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 282, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 3233  obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđen 4051 slučaj Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 49796.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 142 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 16 pacijenata.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje u Kolubarskom okrugu na dan 15. februara:

Related posts

Leave a Comment