13 NOVOZARAŽENIH

U Kolubarskom okrugu su od posledica infekcije korona virusa preminule još tri osobe. Preminule su dve osobe u Valjevu i u Ljigu je peminula još jedna osoba. U Kolubarskom okrugu  je od početka epidemije preminulo 498 osoba, od kojih je bitku sa kovidom, prema zvaničnim podacima, izgubilo 36 stanovnika lajkovačke opštine. 

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 185 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, 13 novih slučajeva infekcije korona virusom registrovano je na području Lajkovca.

Aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom na području Lajkovca je 230, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 2895.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 30099, od kojih je na području Lajkovca 2268, pri čemu je u ovoj godini 1341 obolelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo, prema poslednjim podacima, na lečenju je 200 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je 27 na potpomognutoj respiraciji. Juče je u Valjevu  hospitalizovano 10  pacijenta, od kojih je 6 nevakcinisanih i 4 pacijenta koji su vakcinisani.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 ,  stanje na dan 8. oktobra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 7. oktobra:

Related posts

Leave a Comment