SREDNJOŠKOLCI POVODOM DEČIJE NEDELJE

U okviru programa pbeležavanja Dečiej nedelje, pored redovnih aktivnosti u Podmladku Crvenog Krsta, i kroz humanotarnu akciju  “TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO” učenici Srednje škole ,,17 septembar” Lajkovac pokazali su vidljive ljudske humane vrednosti.

“Isticanje prava deteta”, “Pružite nam ruke”, “Tražim pomilovanje”,”U čemu je naša snaga?”-  poruke su učenika i profesora Vesne Mićić, sa uglednog časa lajkovačkih srednjoškolaca, povodom “Dečije nedelje”.

Koncept programa obeležavanja “Dečije nedelje” lajkovačkih srednjoškolaca bio je generalno  promocija sporta i zdravih stilova života, uz akcenat na pravi sistem vrednosti i negovanje ideje humanosti.

Učenici prvog razreda smera tehničar mehatronike, sa odeljenskim starešinom Milicom Milivojević i stručnim saradnikom – pedagogom škole Jelenom Gavrilović, posetili su gradski bazen u Lajkovcu i tako promovisali sport i zdrave stilove života.

Redovna  fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život naših učenika, naglašavaju organizatori sportskog dela programa I dodaju:

“Plivanje spada u veštine koje ne mogu biti zaboravljene. Eliminišu se problemi dece sa prekomernom težinom  jer se plivanjem angažuje celokupna muskulatura i tada dolazi do sagorevanja velike količine kalorija i gubitka suvišnog masnog tkiva.Plivanje podstiče razvoj kardiovaskularnih, respiratornih, mišićnih i funkcionalnih kapacititeta. Boravak u vodi uvek predstavlja blagostanje za telo,poboljšava emocionalno stanje dece i smanjuje njihovu depresivnost i anksioznost.”

Program srednjoškolaca je evidentno brižljivo prilagođen okolnostima pandemije, ne umanjujući suštinu i ciljeve njenog obeležavanja.

Related posts

Leave a Comment