ZADRUGAR POBEDIO RIBNICU, PORAZ RUBRIBREZE U BOGOSAVCIMA

U 23. kolu Kolubarsko-mačvanske zone danas je Zadrugar pobedio mioničku Ribnicu sa 1:0, dok je Rubribreza u Bogosavcima poražena od vrlo jake Sloge sa 4:1.


Na stadionu Zadrugara viđena je vrlo tvrda utakmica jer su se gosti uglavnom branili, a zeleno-beli su ekipa koja se tradicionalno teško nosi sa „bunkerom“. Imali su Lajkovčani veći posed lopte, ali teško je bilo probiti se do gola Mioničana. Jedini pogodak postigao je desni bek Miloš Mijatović u 68. minutu. Posle duplog pasa sa Gavrilovićem izašao je sam ispred golmana i loptu plasirao ispod njega. Izglednije šanse imali su još Jerinić, Gavrilović i Vasić.


Iako oslabljena neigranjem čak pet standardnih prvotimaca zbog parnih žutih kartona, Rubribreza je pružila značajan otpor ekipi iz samog vrha tabele, drugoplasiranoj Slogi iz Bogosavaca, bez obzira na visok poraz. Domaći su vrlo rano imali veliku prednost, golovima u 11. i 14. minutu poveli su sa 2:0. Marko Gligorić je u 21. minutu smanjio na 2:1, ali je Sloga tri minuta kasnije postigla i treći gol. Konačan rezultat domaći su postavili u 63. minutu. „Okrećemo se narednim mečevima koji su presudni za naš klub“, rekao je posle utakmice predsednik uprave kluba Ivan Stefanović.


Zadrugar se konačno pomerio sa 10. mesta i sada je deveti sa 31 bodom, jednim manje od Ribnice i Divaca.


Rubribreza je na 12. mestu ostala sa 18 bodova, kao i Radnički Klupci, dok je „vaskrsla“ Mladost iz Donjeg Dobrića, posle još jedne pobede u nizu (4:3 protiv Radničkog Klupci), skočila na 17 bodova. Mladost iz Dračića, posle očekivane pobede protiv Spartaka, ima 15 bodova, dok su Ljižani „zakovani“ za dno tabele sa pet bodova.


Za Brezu je možda i utakmica odluke o opstanku zaostali susret sa Mladosti iz Donjeg Dobrića, koji se igra u sredu popodne na stadionu u Rubribrezi.


U vrhu i dalje velika borba između Rađevca i Sloga iz Bogosavaca. Krupanjci imaju bod više, dok ostali konkurenti za titulu polako zaostaju.


U 24. kolu, koje se igra sledećeg vikenda, Zadrugar ide u goste vodećem Rađevcu, dok Rubribreza dočekuje OFK Divci.

Related posts

Leave a Comment