USPEŠAN START JUNIORKI U SLOVAČKOJ; PAKIĆ, UZELAC I IVANOVIĆ U PRVOJ POSTAVI  

Ženska odbojkaška juniorska reprezentacija Srbije pobedom je startovala na 16. Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) 2022, koji je danas počeo u Banskoj Bistrici u Slovačkoj. Srbija je danas u 1. kolu B grupe savladala Italiju sa 3:1, po setovima 12:25, 25:22, 25:19 i 25:13, posle 85 minuta igre.

Veliki doprinos u veoma važnoj pobedi na startu ovog takmičenja dale su libero Stefana Pakić i primači Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović. Uzelac i Ivanović su sa po 14 poena bile među najefikasnijim odbojkašicama u srpskom timu, jedino je Anja Zebić osvojila više poena – 15.

Izabranice Vladimira Vasovića su pobedom protiv Italije, tradicionalno teškim protivnikom, napravile veliki korak ka plasmanu u polufinale. „Očekivalo se da će prva utakmici biti teška što se i pokazalo u prvom setu, u kojem smo bili prilično nervozni, sa puno grešaka, ali kako je utakmica odmicala bili smo sve sigurniji u svim elementima igre i došli do lepe pobede. Psihološki će nam značiti za dalje takmičenje, sutra je za novi izazov sa ekipom Slovačke, tako da ćemo gledati da ovo zaboravimo i da se pripremimo najbolje moguće za novi izazov.“

Aleksandra Uzelac, članica lajkovačkog Železničara, posle utakmice je izjavila: „Veoma mi je drago da smo uspele da se vratimo posle prvog seta, nakon toga smo vodile igr, atmosfera na terenu je bila sjajna, nadam se da će tako ostati do kraja turnira. Lepo smo otvorile takmičenje, a treba reći da je posle dužeg vremena ova ekipa zajedno. Očekujem dobru borbu sutra protiv Slovačke.“

Srbija će u 2. kolu B grupe u utorak, 26. jula igrati protiv domaćina Slovačke od 16.30 časova, dok u poslednjem kolu, u sredu 27. jula, protiv Slovenije od 11.30 časova.

Related posts

Leave a Comment