POBEDA U RAŠKOJ, TRI VRLO VAŽNA BODA ZA ŽELEZNIČAR

Posle tri vezana poraza i jednog remija, Železničar je, u u situaciji „biti ili ne biti“, osvojio tri izuzetno važna boda u borbi za opstanak. U 26. kolu Srpske lige Zapad Železničar je u Raškoj pobedio Bane 1931 sa 3:0.

I rezultat pokazuje da je lajkovački srpskoligaš bio dominantan u ovoj utakmici. Dva gola postigao je Marko Nikolić, a jedan Darko Đukić.

Svakako, Bane je poslednja ekipa na tabeli sa samo sedam bodova i sve osim pobede danas bio bi fijasko za najstariji lajkovački fudbalski kolektiv.

Sa 30 bodova Železničar predvodi grupu od pet timova koja su trenutno ispod crte za niži rang takmičenja. Jošanica ima 28 jer je danas u Užicu poražena od GFK Slobode sa 2:1. Gruža, Šumadija i Bane iz Raške praktično su već u Zoni.

Loša vest po Železničar je da je Tutin kod kuće pobedio trećeplasiranu ariljsku Budućnost sa 2:1, pa sada ima četiri boda više. Smederevo je ostalo na 35 posle poraza u Ubu od Jedinstva sa 3:0. Takovo ima 36 jer je neočekivano osvojilo samo bod kod kuće u meču sa Šumadijom iz Aranđelovca, rezultat je bio 2:2.

Tutin, Smederevo i Takovo su tri tima koja Železničar mora juriti ukoliko misli da i sledeće godine igra u Srpskoj ligi. Prva velika prilika da im se primakne, koja se ne sme propustiti kao ni današnja u Raškoj, jeste u sredu 28. aprila, kada na lajkovački stadion dolazi Smederevo. Tutin gostuje u Bogatiću, a Takovo odličnoj Budućnosti u Arilju, tako da vanredno kolo može doneti pomak za Želju. Naravno, preduslov svega je pobeda protiv Smedereva na svom stadionu.

Related posts

Leave a Comment