U PRVOJ DEKADI MARTA 61 SLUČAJ INFEKCIJE KORONA VIRUSOM

Prema podacima lajkovačkog Doma zdravlja, juče su registrovana još tri nova slučaja zaražavanja korona virusom, tako da je tokom ovog meseca prema lokalnoj evidenciji na ovom području, zaključno sa 10. martom, registrovan 61 novi slučaj infekcije korona virusom u martu.

U procesu masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa, u lajkovačkom Domu zdravlja do sada je ukupno vakcinisano 1737 stanovnika lajkovačke opštine, a revakcinisano je 642.

Od posledica koronavirusa u Valjevu su preminule još dve osobe, tako da je od početka pandemije u Kolubarskom okrugu bitku sa koronom izgubilo 307 osoba, od toga 20 stanovnika opštine Lajkovac.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 61 novopozitivnih na korona virus u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca je troje, u Valjevu 40, u Ubu 8, Mionici 5, Ljigu 3 i u Osečini dvoje.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid-19 infekcije na području lajkovačke opštine od početka pandemije je 1 161, izlečene su 902 osobe, 239 osoba vodi se kao neizlečeno, a 20 osoba je preminulo.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjem izveštaju hospitalizovano 93 kovid pacijenata.Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva Kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 11.03.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment