ZADRUGAR I RUBRIBREZA SPREMNI ZA PROLEĆNI DEO PRVENSTVA

Prolećni deo fudbalskog prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone počinje ovog vikenda. Oba lajkovačka zonaša, Zadrugar i Rubribreza, igraju u subotu od 14.30 časova. Rubribreza je domaćin i dočekuje mioničku Ribnicu, dok Zadrugar gostuje u Vladimircima protiv Jedinstva.


Jesenji bodovni saldo ovdašnjih zonaša je ovakav: Zadrugar na 11. mestu ima 14, a Rubribreza na pretposlednjem 15. mestu samo sedam (zbog kazne oduzimanjem devet bodova u prvom delu sezone, inače bi imala 16).


Oba lajkovačka kluba dobro su se pripremila u zimskoj pauzi, doveli i određena pojačanja, tako da de očekuje da sigurno izbore opstanak. Inače, iz Kolubarsko – mačvanske zone ispadaju samo dva kluba. Na dnu tabele je Spartak sa 5, sledi Rubribreza sa 7, Mladost iz Dračića ima 9, Radnički Stobeks 10, Mladost iz Donjeg Dobrinja 11, a Zadrugar 14. Od desetog mesta na tabeli počinje znatna bodovna razlika tako da Divci imaju čak osam bodova više od Zadrugara.


U polusezoni u Zadrugar su došli: golman Tanasijević (Jagodina), Jerinić (Rubribreza), Radivojević (Železničar), Pavlović (D.Tucović, Ćelije), Mijatović (Turbina, Vreoci) i dva mlada bonus fudbalera – Marković iz Rubribreze i Vasić iz Šumadije (Šopić). Klub su napustili: golman Gligorijević, Bojić, Gligorić, Savić i Nemanja Marković Šmuci, koji je prešao u komšijsku Rubribrezu.

Rubribreza je imala peh da joj je oduzeto devet bodova, inače bi imala 16 i bila bliže sredini tabele. Kao debitant u Zoni imala je solidan učinak od po četiri pobede i remija i sedam poraza.


U polusezoni tim je pojačan sa nekoliko odličnih fudbalera: Stanojević (Železničar), Nemanja Marković (Zadrugar, takođe igrač Železničara), Stevanović (Sloga, Bogosavci), zatim Gligorić (Zadrugar), Mijušković i Radovanović iz mioničke Ribnice, Đukić (Divci), povratnik u ekipu golman Radovančević, a stigla su i dva igrača koja su prošla omladinsku školu kolubarskih srpskoligaša – nekadašnji omladinac Železničara Matić i Nikolić iz Budućnost-Krušika.


Od ranije su tu golman Terzić, Adamović, Simić, Matić, Pavlović, Jović i Janković. Iz ekipe su u druge klubove otišli: Jerinić, Jeremić, Nebojša Marković, Bokić, Šepelj, Joković, Bojičić i Nerić.


Iz uprave kluba kažu, da je sada cilj ostanak u ligi, a da će već sledeće sezone cilj biti vrh tabele, jer kako kažu, FK Rubribreza ima kapacitet za to. Poseban cilj je formiranje još jedne mlađe selekcije, koja će iznedriti bar pet igrača koji će nastupati za prvi tim, što je ističu slučaj i ove godine, jer šest omladinaca igra u prvom timu.

Related posts

Leave a Comment