NAGRADA “SIGRIDRUG” ZA BILJANINU MONODRAMU

Nakon nedavno dobijene nagrade Dositejevo pero – na osnovu odluke Žirija dečje kritike za delo “Navijam za šaptača”, kao najbolji roman za decu u 2020. godini, dečijem piscu Biljani Marković Jevtić stigla je još jedna prestižna potvrda njene pune i plodonosne stvaralačke zrelosti.


Na Festivalu monodrame za decu u Novom Sadu, monodrama „Sa Acom na letovanju” autora Biljane Marković Jevtić, u izvođenju glumice Bojane Stojković, dobilo je nagradu “Sigridrug”, kao najbolje ostvarenje u celosti 29. Festivala monodrame za decu u Novom Sadu.


Naime, u Novom Sadu je početkom decembra održan 29. Festival monondrame za decu Zmajevih dečjih igara. Žiri u sastavu: Saša Latinović, Jelica Gligorin i Božidar Mandić, video je sedam predstava i doneo odluku da se nagrada “Sigridrug” za najbolje umetničko ostvarenje u celini dodeli glumici Bojani Stojković za izvođenje monodrame “Na letovanju sa Acom”, čiji je autor Biljana Marković Jevtić.


I ove godine najveća atrakcija manifestacije bio je upravo 29. festival monodrame za decu, na čijem programu je bilo čak sedam monodrama za najmlađe.


Inače, “Lol iz stripa” Biljane Marković Jevtić, osvojio je prošle godine obe nagrade, nagrada “Rade Obrenović” i “Sigridrug”, na 28. Festivalu monodrame za decu u Novom Sadu.

IZ ARHIVE PORTALA LAJKOVAC NA DLANU:

https://lajkovacnadlanu.rs/2019/12/08/obe-nagrade-sigridrug-biljani-markovic-jevtic/

Related posts

Leave a Comment