BIBLIOTEKARI SUTRA IDU NA SAJAM KNJIGA

Tradicionalna organizovana poseta lajkovačkih bibliotekara beogradskom oktobarskom sajmu knjiga neće izostati ni ove godine. Bibliotekari na sajam idu sutra, zbog kolektivne posete sajmu knjiga sutra biblioteka u Lajkovcu neće raditi, a ovo je prilika koja se ne propušta da se obnovi bibliotečki fond. Naravno, sve uz svesrtdnu pomoć lokalne samouprave.

“Bibliotekari Lajkovca, varoši iz Srednje Kolubare, u utorak 23. oktobra, organizovano će posetiti 63. Međunarodni sajam knjiga. Tog dana biblioteka neće raditi sa korisnicima.

Lajkovačka biblioteka se svake godine oplemenjuje aktuelnim knjigama, klasicima domaće i svetske književnosti, knjigama za decu, leksikografskim publikacijama, raznovrsnim enciklopedijama i monografijama na stranim jezicima. Upravo je Sajam knjiga vreme kupovine knjiga kojoj se najviše raduju ljubitelji knjige, kojih u Lajkovcu ima veliki broj.

Iako je po broju knjiga prešla cifru od 55 000, biblioteka poseduje veliki izbor knjiga iz svih oblasti nauke i umetnosti, Legat Emilije i Radovana Belog Markovića, Zavičajni fond, kao i vrednu kolekciju periodike.

Razumevanje i podrška u negovanju kulture i bibliotekarstva u našoj varoši doprinosi tome da zaposleni u Gradskoj biblioteci Lajkovac, iskazuju blagodarnost opštinskoj Upravi koja obezbeđuje budžet za kupovinu novih knjiga,” rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU mr Daren Milivojević iz lajkovačke biblioteke, uoči odlaska na renomirani beogradski sajam knjiga.

Related posts