KLAUS KENET I “MOJ PUT KA VERI”

Sa blagoslovom Episkopa valjevskog G. Milutina, Crkvena opština pri Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu, organizuje tribinu “Moj put ka veri”, koja će biti održana u ponedeljak 22. oktobra sa početkom u 19 časova, u konferencijskoj sali Višeg javnog tužilaštva u Valjevu.

Ovo je još jedna u nizu tribina u ciklusu “Pravoslavlje i mladi”.

Gost tribine je pravoslavni pisac i publicista Klaus Kenet.

Klaus Kenet, Nemac poreklom, je pravoslavni pisac i publicista, koji se Pravoslavnoj crkvi okrenuo nakon više decenija duhovnog lutanja.

Klaus Kenet (Klaus Kenneth) rođen 1945. godine, danas pravoslavni pisac, publicista i muzičar, a nekada tragalac za smislom života i pustolov. Objavio je više autobiografskih bestselera na nemačkom i francuskom jeziku koji su prevedeni na više od 10 svetskih jezika. Završio je studije nemačkog jezika i fizičkog vaspitanja na Fakultetu u Friburgu gde je i penzionisan kao profesor. Živi u Friburgu, u Švajcarskoj u srećnom braku sa Srpkinjom Nikicom.

Posle užasnog detinjstva, bez roditeljske ljubavi i punog zlostavljanja, povlači se na margine društva kao dvanaestogodišnji vođa bande dečaka a zatim i pripadnik terorističke grupe Bader-majnhof. Tokom dugih dvanaest godina kreće u potragu za smislom života, ljubavlju i istinom. Potraga ispunjena razočarenjima, mržnjom i smrću, vodi ga sa jednog kontinenta na drugi, od Indije, Pakistana, Irana, Iraka, Tajlanda, Kolumbije i nazad u Evropu. Iz religije u religiju, iz okultizma u esoteriju, iz pakla droge u prazninu transcendentalne meditacije, više puta osuđen na smrt, u pokušaju da pronađe smisao ili nestane u ništavilu.

Susret sa majkom Terezom u Kalkuti predstavljao je jednu od Klausovih životnih prekretnica. Susret u Lozani sa starcem Sofronijem („ovaploćena ljubav“ kako je Klaus napisao), predstavljao je početak izlaska iz pakla besmisla u svetlost Bogopoznanja i istine. Više od 20.000.000 kilometara potrage za istinom sažeto je u knjizi „Kroz njive gladi do hleba života“ koju je sa blagoslovom mitropolita Amfilohija (Radovića), 2014. godine, na srpskom jeziku, štampao i objavio manastir Duljevo.

Nemački pisac i filozof Klaus Kenet, koji je tragao decenijama za Bogom, promenio je sve vere, od katoličanstva, preko islama, budizma i hinduizma, sve dok se nije susreo sa srpskim monasima i Svetom Liturgijom, tvrdi: “Pravoslavlje je otkrovenje Božije, Srbi će preobratiti zapadnu Evropu!”

Related posts