SARADNJA SREDNJE ŠKOLE I VRTIĆA

Partnerstvo u lokalnoj zajednici ostvareno između dve ustanove nastavlja se u cilju dobrih odnosa i značaja predškolskog i srednjeg obrazovanja. Učenici Srednje škole “17.septembar” Lajkovac bili su gosti deci PU “Leptirić” Lajkovac i poklonili klupu, koju su sami napravili.

“Područje rada mašinstvo i obrada metala, obrazovni profil bravar – zavarivač, školuje učenike III stepena koji će po završetku školovanja bravar – zavarivač biti obučeni da izrađuju i montiraju delove metalnih, aluminjumskih i plastičnih konstrukcija mehaničkom obradom; zavaruju konstrukcije od čelika, aluminijuma i plastike za elektrolučno, gasno, MIG – MAG i TIG postupkom kao i lepljenjem; izrađuju i montiraju delove konstrukcija od čelika, legura i plastike mehaničkom obradom i zavarivanjem.

Prednosti školovanja po ovom modelu su brojne, poput kvalitetne prakse u RB “Kolubara” uz rad sa obuČenim mentorima i instruktorima, konstantna saradnja škole i kompanije u kojoj učenici obavljaju praksu.

Uz to, učenici tokom prakse u RB “Kolubara” dobijaju novčanu nadoknadu u skladu sa zakonom, kao i zaposlenje po završetku školovanja u RB “Kolubara””, napominje Kosana Grčić, direktorka SŠ “17. septembar”.  

Related posts

Leave a Comment