DOBAR ODZIV LAJKOVAČKIH PENZIONERA ZA SOLIDARNU POMOĆ PIO FONDA

Veliko je interesovanje u Lajkovcu za Konkurs za raspodelu paketa penzionerima sa najnižim primanjima, kao i za poziv za podelu solidarne pomoći penzionerima od strane PIO fonda, potvrdio je za portal LAJKOVAC NA DLANU predsednik Opštinskog udruženja penzionera Branko Perić i rekao da je do sada zahteve podnelo 68 penzionera.


Po oba osnova, prijavljivanje penzionera odvija se paralelno i traje do 27. novembra.


Pravo na novčanu solidarnu pomoć imaju penzioneri čija primanja ne prelaze iznos od 15 113,01 dinara, a prilikom prijavljivanja u Udruženje penzionera na ivid treba da donesu ček koji to dokazuje.


Istovremeno se uspešno odvija javljanje na Konkurs za raspodelu paketa penzionerima sa najnižim primanjima, koji takođe sprovodi Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a reč je o dodeli paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, bez obzira da li su članovi bilo koje penzionerske organizacije.


Pored solidarne pomoći, novčane i prehrambenih i higijenskih paketa, koje sprovodi rapublički fond, lajkovački penzioneri, malobrojni – ako ne i jedini u Srbiji, imaju kvartalno i novčanu pomoć u iznosu od po 4 000 dinara od lokalne samouprave.

“Pomoć penzionerima, posebno onima sa najnižim penzijama je dragocena i dobro došla uvek, podebno sada u vreme pandemije korona virusa,” kažu lajkovački penzioneri, uz izraze zahvalnosti i državi i lokalnoj samoupravi.

Iako Lajkovac ima značajan broj penzionera sa visokim primanjima, prvenstveno penzionera EPS -a, nije zanemarljiv broj penzionera sa najnižim primanjima. Inače, pravo na kvartalnu pomoć novčanu pomoć od lokalne samouprave uovom momentu ostvaruje oko 700 penzionera sa najnižim primanjima, a u nekim fazama taj broj se kretao i do 800.

Related posts

Leave a Comment