SMOTRA DEČIJEG STVARALAŠTVA

Pod nazivom “Nasmešite se kada kažete dete”- smotra dečijeg stvaralaštva, Smotra recitatora dece u godini pred polazak u školu, održaće se na letnjoj sceni Biblioteke “Radovan Beli Markovic” u utorak, 28. maja od 10 časova.

“Predstaviće se predškolci iz celodnevnog  boravka iz grupa sa kojima rade vaspitačice Spomenka Milivojević, Milka Spasić, Dajana Tanić, Jasmina Savić, Ivana Grujičić i Ivana Dimitrijević Ivković, kao i deca iz četvoročasovnog programa sa kojima rade vaspitačice Biljana Savković, Dragana Marić, Svetlana Pantelić i Jelena Žujović.

Kao gosti na Smotri recitatora predškolaca učestvuju učenici 4. razreda iz OŠ”Mile Dubljević ” učiteljice Ljiljane Jeremić sa dve horske pesme, a recitacije će izvesti i učenici 4. razreda učiteljice Snežane Trajković. Učešće će uzeti i učenici 4. razreda učiteljice Nataše Bajić Milivojević iz OŠ “Dimitrije Tucović” iz Jabučja.

Biće to dakle smotra dečjeg stvaralaštva-recitacija, solo i horskog pevanja, igranja.

Program vodi Olivera Tomić, predškolac, koja je dobila 1. nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu dramskog stvaralaštva dece u Ubu.

Ovo je pre svega druženje predškolaca i osnovaca, predstavljanje budućih prvaka pred svojim budućim učiteljicama, ali isto tako i prikaz rada osnovaca pred mlađima i to pred sam rastanak od svojih dosadašnjih učiteljica.

Saradnja predškolske ustanove kao prve stepenice instuticionalnog obrazovanja i vaspitanja je neminovna i obavezna sa školom, u našem slučaju dvema školama, obzirom da su naši predškolci od 1. septembra učenici osnovnih škola.

Program je koncipiran kao svojevrsna retrospektiva rada, ali i kao druženje i razmena stečenih znanja, vestina i iskustava.

Ovo je jedna u nizu saradnji vrtića i škola i svakako će ojačati i unaprediti istu”, rekla je u susret ovom lepom događaju direktorka PU “Leptirić” Mila Lončar Mitrović.

Related posts

Leave a Comment