SAVLADALE PARTIZAN

U prvom kolu Superlige Srbije za odbojkašice lajkovački Železničar je savladao novajliju u ligi Partizan u zemunskoj hali Master sa 3:1 (25:19, 18:25, 21:25, 26:28). Želja je opravdao epitet favorita, ali je mlad i borben sastav Beograđanki pružio dobar otpor, pogotovo u prvom i poslednjem setu. Delovalo je da su Lajkovčanke pristupile olako meču pa je Partizan dobio prvi set sa 25:19. To je bio signal stručnom štabu i odbojkašicama Železničara za ozbiljnost, tako da su u naredna dva seta pokazale evidentan kvalitet. Vodile su ubedljivo i u četvrtom setu usled čega su se opustile, tako da su, posle niza servis grešaka na obe strane, ovaj deo igre dobile na razliku. Kod pobednika dominirala je korektor Jovana Jovičić sa fantastičnih 36 poena, Stanimirović je upisala 15, Gajić 8, Andrić 7, Vasileva 6 poena. Jelena Vignjević je imala tri poena, a Lazarevićeva i mlada Grujičićeva po jedan.

U ostalim utakmicama zabeleženi su ovi rezultati: Spartak-Vizura 2:3, TENT-Klek 3:1, Jedinstvo (SP)-Dinamo 3:0 i Srem-Crvena zvezda 0:3. U petak 20. oktobra od 19 časova Železničar dočekuje subotički Spartak.

Odbojkašice Želje ohrabrene su osvajanjem Balkanskog kupa i dobrim nastupima na turnirima, i dalje ih predvodi iskusni šef stručnog štaba Svetlana Ilić, tako da se u novu sezonu ulazi sa najvećim ambicijama do sada. Poslednju proveru imale su na turniru u Rumuniji od 4. do 6. oktobra, gde su odmerile snage sa najboljim ekipama rumunskog prvenstva: šampionom države i domaćinom turnira Alba (Blaž), Stiinta (Bakau) i Agrolend (Temišvar). Zauzele su drugo mesto sa dve pobede i jednim porazom i to od ekipe Alba, koju predvodi naš proslavljeni trener  Darko Zakoč.

Klub se ovog leta pojačao veoma kvalitetnim odbojkašicama i praktično ima novi sastav. Došle su: primač Bugarka Ralitsa Vasileva, koja je potekla u sofijskom CSKA i igrala u više evropskih država, korektori Jovana Jovičić (prva poenterka lige) i Jelena Mlađenović iz TENT-a i Milica Tošić iz užičkog Jedinstva, takođe iz Obrenovca su stigle dizač Jelena Vignjević i primač Jelena Stanimirović, srednji blokeri Anica Kutlešić (Jedinstvo, Užice) i Aleksandra Gajić (TENT) i libero Aleksandra Spasenić (Futog). Iz prošlogodišnjeg sastava ostale su Tamara Rakić, Ivana Lazarević, Danijela Andrić i mlada Bojana Pejović (17 godina). Prvom timu su priključene i petnaestogodišnje Iva Šušnjarević i Dunja Grujičić iz selekcije Železničara.

 

 

Related posts