VANJA IVANOVIĆ IZ LAJKOVAČKOG ŽELEZNIČARA MEĐU 16 REPREZENTATIVKI ZA LIGU NACIJA

Od tri odbojkašice Železničara koje su se našle širem spisku od 30 igračica reprezentacije Srbije za Ligu nacija i bile na pripremama: Stefane Pakić, Vanje Ivanović i Jovane Zelenović, selektor Đovano Gvideti opredelio se da na prva dva turnira povede Vanju Ivanović. Ona je jedini od primača iz domaćih klubova na tom spsiku, uprkos velikoj konkurenciji primača koje su odlično igrale u domaćem prvenstvu.

Među 16 odbojkašica za turnire u Brazilu i SAD nalazi se i primač Aleksandra Uzelac, osvajač seniorske srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, koja je do prošle godine bila zvezda lajkovačkog superligaša. Iako na spomenute turnire Lige nacija Srbija ide sa podmlađenim sastavom (kombinacija iskustva i mladosti), velika konurencija na mestu libera devojaka sa internacionalnim iskustvom doprinela je da naša Stefana ovoga puta ne bude među 16, uprkos izvanrednim igrama u prvenstvu. Podsećamo da je Stefana zaslužila da bude i MVP domaćeg prvenstva u februaru, kao jedini libero koji je dobio to priznanje u sezoni.

U svakom slučaju, još jedno veliko priznanje za Odbojkaški klub Železničar, koji već godinama radi na tome da u svom sastavu okupi najtalentovanije srpske odbojkašice. Stefana Pakić i Jovana Zelenović su još uvek mlade igračice i ima vremena za nastupe u seniorskoj selekciji.

Za prve dve sedmice Lige nacija, u Brazilu i SAD, Gvidetija se opredelio za ovih 16 odbojkašica:

Tehničari: Slađana Mirković, Marija Miljević.

Korektori: Ana Bjelica, Vanja Bukilić.

Libera: Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić, Silvija Popović.

Blokeri: Minja Osmajić, Hena Kurtagić, Ana Malešević, Maša Kirov.

Primači: Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Vanja Ivanović.

Takmičenje po grupama u okviru šeste Lige nacija održava se od 14. maja do 16. juna. Reprezentacija danas putuje za Brazil jer je prvi turnir u Rio de Žaneiru od 14. do 19. maja, a naša reprezentacija će igrati mečeve protiv Dominikanske Republike, Tajlanda, Kine i Brazila. Samo će prvu utakmicu igrati od dva časa ujutro po našem vremenu, naredne dve od 19 časova, a poslednju u 15 sati. Sve mečeve prenosi Sport Klub.

Od 28. maja do 2. juna u Arlingtonu (SAD) Srbija će igrati protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske.

U japanskom gradu Fuokoka ženska reprezentacija će odmeriti snage sa Holandijom, Francuskom, Japanom i Italijom.

Na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija. Finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se od 20. do 23. juna u Bangkoku (Tajland).

Related posts

Leave a Comment