USPEH LAJKOVAČKIH SREDNJOŠKOLACA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU MAŠINACA

Na XXIX Republičkom takmičenju učenika mašinskih škola Srbije trogodišnjih obrazovnih profila područja rada mašinstvo i obrada metala u disciplini, odnosno kategoriji zavarivanje, održanom 10. i 11. maja u Mašinsko – elektrotehničkoj školi “Goša” Smederevska Palanka, u konkurenciji 25 škola, uspešno je učestvovala Srednja škola “17. septembar”Lajkovac.

U obrazovnom profilu bravar – zavarivač, postupak zavarivanja MAG (135), takmičio se Vladimir Nikolić, učenik trećeg razreda lajkovačke srednje škole i osvojio pehar, medalju i diplomu za drugo mesto sa 134 boda. Vladimir je imao 84 boda na praktičnom radu i 50 bodova na testu znanja.

Lajkovački srednjoškolac Ognjen Čakić, takođe učenik trećeg razreda, takmičio se u postupku zavarivanja TIG (141) i osvojio diplomu za deveto mesto sa 92 boda , 42 boda na praktičnom radu i 50 na testu znanja.

Praktični deo takmičenja koji se sastoji iz izrade zavarenog spoja po specifikaciji zavarivanja WPS je obavljen u Institutu “Goša” u Smederevskoj Palanci, dok je test znanja obavljen u školi domaćina takmičenja.

Pripremu učenika za republičko takmičenje obavio je profesor praktične nastave Ratko Kipić.

Veliku pomoć su učenici dobili od socijalnog partnera Kolubara Metal, ogranak Elmont Lajkovac i instruktora kod kojih se izvodi nastava učenja kroz rad.

Podršku učenicima je pružio i profesor praktične nastave Dušan Topalović.

Profili po dualnom modelu učenja sve više privlači pažnju učenika osmog razreda, a sa osvojenim nagradama naša škola postaje još značajnija obrazovna ustanova i atraktivnija budućim srednjoškolcima”, napominje direktoeka škole Kosana Grčić.

Related posts

Leave a Comment