PREDSTAVLJANJE KNJIGE “SPOMENAR VEČNIM SRPSKIM PRIJATELJIMA”

Biblioteka “Radovan Beli Marković” organizuje predstavljanje knjige “Spomenar večnim srpskim prijateljima”, autora Dragana M. Miloševića.

Na promociji će o knjizi govoriti autor.

Knjiga “Spomenar večnim srpskim prijateljima”, autora Dragana M. Miloševića, biće predstavljena u Lajkovcu u Zavičajnom konaku, u četvrtak 16. maja od 18 časova.

Tomislav Kresović, publicista, recenzent o knjizi “Spomenar večnim srpskim prijateljima”:

“Namena „Spomenara” je da se utisne „žig” i duh kolektivnog „pamćenja” na „strance” koji su svojim delima ušli u našu nacionalnu istoriju, ali su zaboravljeni, potisnuti ili „retuširani”. „Spomenar” autora Dragana M. Miloševića postaje autentično i „živo” svedočenje i čitaocu se nudi kao istorijski i nacionalni dar i kao moralni dug.”

Dragan M. Milošević, autor:

“Pisanjem ove knjige želeo sam da zaokružim moje trilogijsko posvećenje problemu zaborava, fenomenu kog sam u prethodne dve knjige („Narodni budilnik” i „Heroine Srbije-Vekovnik”), kvalifikovao kao naš najveći nacionalni greh. Ovog puta pažnju sam usmerio na davanje ličnog doprinosa toliko neophodnom umanjenu zaborava prema osvedočenim srpskim prijateljima, strancima koji su u različitim istorijskim periodima i različitim povodima dolazili u našu zemlju, neki od njih boravili privremeno, mnogi odlučili da u njoj ostanu do kraja života, a koji su svojim delima ostavili neizbrisiv trag u istoriji naše nacije i države.”

Related posts

Leave a Comment