IN MEMORIAM

NENAD PETROVIĆ
1990 – 2021

Kada odlaze naša deca, mimo svakog reda, ostavljaju nas neme i nemoćne, čak i da izrazimo svu bol. Otišao je jedan anđeo, sa netaknutom dušom deteta.


U Beogradu je u ponedeljak 15. februara u 31. godini preminuo Nenad Petrović, potomak jedne od najstarijih lajkovačkih porodica. Kuća Petrovića bila je jedna od prvih izgrađenih u sadašnjem centru Lajkovca, a Nenad kao jedino dete svojih roditelja, majke Vesne i oca Gorana, velika uzdanica.


Veliki borac od rođenja, uz podršku najbližih savladao je brojne prepreke. Završio je osnovnu i srednju školu u Lajkovcu, a potom i Pravni fakultet u Sremskoj Kamenici. Odlično je govorio engleski jezik, a vreme je najradije provodio za komjuterom. Nepune dve godine radio je u firmi “Iva – agrar”, a samo pre desetak dana majka je knjižaru “Gora” prepustila Nenadu…


Između redova je sve ono za šta je u ovom trenutku preteško pronaći prave reči. Milion slika se smenjuje pred očima, a reči nema. Samo neizmerna bol i praznina. Svaki Nenadov i najmanji pomak, svaki uspeh, odistinski je radovao ljude u njegovom okruženju i Nenad ih je time učinio boljima i naučio ih da ispravnije poređaju prioritete u svojim životima. Svojom dobrotom, čistom dušom i uvek ljubaznim ophođenjem, Nenad je umeo da razoruža svakoga, a svako ko je Nenada poznavao, voleo ga je i od srca ga je bodrio za nove ciljeve.


Kažu, da svaki čovek ima neku svoju misiju na planeti. Nenad je prerano otišao, da bi svoju misiju stigao da ispuni. Ili je ipak, uprkos svom bremenitom teretu u tome uspeo, nagradivši sve nas svojim anđeoskim i bezgrešnim prisustvom i važnim životnim lekcijama.


Nenad Petrović biće sahranjen danas u 15 časova na Novom groblju u Lajkovcu.

Related posts

Leave a Comment