ODBOJKAŠICE UBA IZNENADILE ŽELEZNIČAR

Bez obzira što je Ub uvek ekipa za respekt, odbojkašice Železničara su večeras ipak važile za favorita na svom parketu, pred svojim navijačima, u dobroj seriji u kojoj se nalaze. Međutim, ne samo da su Ubljanke iznenadile tim Branka Kovačevića, nego su prilično lako došle do ubedljive pobede od 3:0, po setovima 25:23, 25:22 i 25:19.

Prvi set je bio vrlo izjednačen, igralo se „poen za poen“, ali je gostujuća ekipa u finišu uspela da blagu, ali konstantnu prednost pretvori u osvojeni set. Videlo se već u tom početnom delu utakmice da su odbojkašicama Želje „stegnute“ ruke i kao da se tog grča nisu oslobodile do kraja – odrazilo se to i na prijem i na napad. Nismo videli kvalitetan meč, grešilo se na obe strane, ali su Ubljanke uvek bile za nijansu fokusiranije. To se odrazilo na naredna dva seta, u kojima je ekipa Marijane Boričić napravila značajnu razliku, koja večeras nije bila dostižna za igračice Železničara.

Najviše poena za lajkovački tim osvojile su: Tomić 14, Ivanović 10, Zelenović 9, Terel 7 i Milojević 6. Kod Ubljanki najefikasnije su bile Benitez sa 13, Petranović sa 11 i Kutlešić sa 10.

Uprkos porazu „dizelka“ je sačuvala treće mesto, bez obzira što Crvena zvezda ima isti broj pobeda i bodova, ali su set i poen količnik na strani Lajkovčanki. Pritom, u poslednjem kolu Zvezda gostuje favorizovanom TENT-u, dok Železničar očekuje znatno lakše gostovanje protiv Omladinca.

Ostali rezultati 21. kola: Crvena zvezda – Inđija 3:0,  Srem – Spartak 3:0, Radnički Blasters – Partizan Efbet 2:3, Klek – TENT 0:3 i Jedinstvo – Omladinac 3:0.

Odbojkaški savez Srbije, u saradnji sa generalnim sponzorom Superlige, Bankom Poštanska štedionica, nagrađuje pojedince koji su izuzetnim učinkom doprineli da njihove ekipe ostvare vrhunske rezultate, pa je pre početka utakmice, uručena nagrada liberu lajkovačkog Železničara Stefani Pakić, koja je u februaru ponela titulu najkorisnije igračice lige (MVP).

Related posts

Leave a Comment