REVANŠ MEČ Kupa CEV U TORINU 7. DECEMBRA

Druga utakmica osmine finala Kupa CEV između Kjerija i Železničara odigraće se u četvrtak 7. decembra od 20 časova, u dvorani „Đani Asti“ u Torinu.

Naše odbojkašice ubedljivo su poražene u prvom meču u Lajkovcu, sa 3:0.

Kjeri, petoplasirani tim vrlo jake italijanske Serije A, prošlogodišnji osvajač Čelendž kupa i jedan od najjačih timova u Kupu CEV, veliki je favorit  u revanšu, tako da je svaki častan poraz dobar rezultat za Želju. Odbojkašice Železničara mogu rasterećeno da prikažu najbolju moguću igru, a potencijal svakako imaju.

Branko Kovačević će na raspolaganju imati odličnu LJubicu Milojević, a već se uigrala sa timom i nova odbojkašica na poziciji srednjeg blokera Božica Marković.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Pobednik duela Železničar – Kjeri igraće za četvrtfinale protiv pobednika dvomeča između poljskih ekipa Hemik Police i Bjelsko Bjala.

Related posts

Leave a Comment