ASFALT DOBILI I RADOVANČEVIĆI U JABUČJU

Nastavljeno je sa uređenjem lokalnih puteva, tako da je danas asfaltirano preko kilometar puta za Radovančeviće u Jabučju.

Predsednik Privremenog organa Andrija Živković ističe da je putna infrastruktura po seoskim sredinama možda i najbitnija za funkcionisanje meštana, koji tako imaju mnogo bolje uslove za kretanje, rad i međusobno druženje.

„Na to ćemo staviti akcenat i u budućem periodu, da što više uradimo putne infrastrukture u opštini Lajkovac. Ono što važi za nas u poređenju sa drugim opštinama, bitno je istaći, da je dosta toga urađeno u prethodnom periodu, mada ima još puno posla u određenim mesnim zajednicama i to ćemo raditi ubuduće.“

Živković je još jednom zahvalio Vladi Rapublike Srbije i resornom ministarstvu na saradnji i izdvojenom novcu za skoro 8 kilometara asfalta na lokalnim putevima u opštini Lajkovac, koji su urađeni u kratkom periodu i privode se kraju.

A meštani zaseoka Radovančevići su svoju zahvalnost zbog dugoočekivanog asfalta izrazili izrazili tortom.

Radost i zahvalnost ljudi izražavaju na različite načine, a najoriginalniji su svakako obradovani asfaltom danas bili meštani zaseoka Radovančevići u Jabučju.

„Ovaj asfalt meštanima puno znači. Deonica je vrlo teška, pogotovo u zimskim uslovima kada su se usled većih kiša stvarali kolotrazi i stalno je presipana. Ali došao je i taj dan, dočekali su Radovančevići u Jabučju da bude urađeno 1,1 kilometara ovog kružnog puta koji koristi veći broj domaćinstava. Vreme je idealno za radove iako je decembar mesec, tako da polako privodimo kraju putnu infrastrukturu za ovu godinu. Do kraja nedelje uradićemo deonicu dužine 300 metara u Jabučju, u Donjem kraju, a sutra, u saradnji sa komšijskom opštinom Lazarevac,  radimo put dužine kilometar ka Čovki u Ćelijama. Predstoji nam da takvom dinamikom nastavimo i naredne godine, ali sam siguran da ćemo u godinama pred nama dobar deo putne infrastrukture i važnijih puteva uraditi. U prvoj polovini iduće godine kada bude završena kanalizacija u Jabučju dužine 20 kilometara, treba svi ti putevi da se vrate u prvobitno stanje, što će građanima puno značiti. I putevi kojima nije prošla kanalizacija, a korišćeni su za prolazak teške mehanizacije, takođe će biti popravljeni ili vraćeni u prvobitno stanje. Tako će meštani Jabučja pored kanalizacije dobiti i neke nove deonice puta u sklopu te kanalizacije, kao što je to bio slučaj sa Rubribrezom i Bogovađom.“

Meštanin Radoje Radovančević, koji je predsednika Živkovića dočekao sa tortom, zahvaljuje Opštini, predsedniku Andriji Živkoviću i svima koji su izašli u susret i povezali 17 kuća koje se nalaze na tom potezu:  

“Ovde je bilo katastrofa proći, morao sam da nosim čizme, a kada izađem na asfalt da operem obuću ili se preobujem kako bih otišao u drugi deo opštine. Ima ovde i dece, možda manje nego pre, ali valjda će ih biti više kada je prošao asfalt. Put je jako frekventan jer ide i za njive, koriste ga i Romi u tom delu sela. Nismo samo mi dobili asfalt, već i mnogi drugi kojima će ova deonica itekako značiti za prolazak u daljem putovanju.“

Što se tiče daljih planova za Jabučje, predsednik Živković je najavio da će se, iako je najveći deo Jabučja pokriven vodom za piće, Opština potruditi da u saradnji sa EPS-om uradi vodu u delovima sela gde nije prošla vodovodna mreža. Takođe, u delovima Jabučja gde projektom „Čista Srbija“ nije urađena kanalizacija, biće to rešeno u nekom narednom periodu.

Related posts

Leave a Comment