VAŽNA POBEDA ŽELEZNIČARA PROTIV RIBNICE

U 14. kolu Kolubarsko-mačvanske zone FK Železničar je danas na svom stadionu pobedio mioničku Ribnicu sa 2:1.

Lajkovčani su zabeležili vrlo važnu pobedu, kojom drže priključak sa timovima u gornjem delu tabele. Posle trijumfa nad Ribnicom  Železničar je na petom mestu sa 20 bodova, na kojem će i prezimiti, jer je završen jesenji deo prvenstva.

Protiv kvalitetne i vrlo iskusne ekipe mioničke Ribnice „dizelka“ je slavila sa 2:1, u teškoj utakmici u kojoj je do tri boda došla u finišu. Viđen je pravi komšijski derbi, u kojem je domaći tim  nastupio znatno oslabljen, što zbog povreda što zbog kartona, ali je odigrao požrtvovano i sproveo u delo sve taktičke zamisli trenera Pakića.

Železničar je poveo golom Milana Pavlovića u 29. minutu, što je bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu. Gosti su izjednačili golom Kremića u 56. minutu, ali je rezervni igrač Vladimir Bošković u 82. minutu doneo veliko slavlje fudbalerima i navijačima iz Lajkovca.

Ujedno da zabeležimo da je posle tri meča Pakić, kao novi šef stručnog štaba, i dalje bez poraza što veoma ohrabruje. Ubski sudija Đorđević podelio je čak osam žutih kartona, po četiri na obe strane.

Ostali rezultati 14. kola: Lipolist – Hajduk Stanko 4:0, Mačva – Borac Lešnica 1:2, Radnički Valjevo – Osečina 2:2,  Rađevac – Cer 3:0, Divci – Drina 1:1.

Tabela: Lipolist 26, Borac Lešnica 25, Radnički Valjevo i Mačva Bogatić po 22, Železničar i Divci po 20, Osečina i Rađevac po 19, Drina 18, Ribnica 17, Hajduk Stanko 16 i Cer 8.

Related posts

Leave a Comment