USPEH PLIVAČICA “LAJKA” I NOVI DRŽAVNI REKORD JANE JOVANOVIĆ U SKOPLJU

Na bazenu SRC”Boris Trajkovski” u Skoplju održan je prošlog vikenda Međunarodni plivački miting “VI Skopje Open 2023.”. Učešće je uzelo 67 klubova iz 12 zemalja (ALB, BIH, BUL, CRO, CYP, GBR, ITA,MDA, MKD, MNE,SLO,SRB), ukupno 456 takmičara.

Takmičarke PK “LAJK” Lajkovac pod kapicom PK “Crvena Zvezda” Beograd postigle su više nego dobre rezultate.

Marta Čančarević se okitila srebrom na 200m prsno i bronzom na 50m prsno. Dunja Jablanović je osvojila srebrnu medalju u disciplini 100m leđno. Jana Jovanović je bila zlatna na 100 i 200m mešovito i bronzana na 50m leđno.

Pomenute medalje su osvojene u konkurenciji pionirki. U disciplini 1500m slobodno, plivajući u apsolutnoj kategoriji, Jana Jovanović je postavila nov državni rekord u 25 metarskim bazenima u vremenu 19:38,41.

U isto vreme sve takmičarke iz lajkovačkog PK “LAJK”, Anastasija Karganović, Marta Čančarević, Petra Piper, Jana Jovanović i Dunja Jablanović, su ispunile norme za predstojeće zimsko prvenstvo Srbije i tako su stekle pravo nastupa na istom koje će biti održano u Novom Sadu.

Podsećamo, PK “Lajk” Lajkovac ima Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji sa PK “Crvena Zvezda” Beograd, o nastupu članica kluba na takmičenjima u crveno – belom “dresu”.

Related posts

Leave a Comment