PREDSTAVA “ZORAN RADMILOVIĆ” U IZVOĐENJU IVANA TOMAŠEVIĆA

Na pozorišnom repertoaru Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac predstava šabačke Scene “Maska”  „Zoran Radmilović“ u izvođenju glumca Ivana Tomaševića  je u subotu 18. novembra u Gradskoj kući s početkom u 19 časova.

Ulaz je besplatan.

Ovo je monodrama, priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića. Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart, glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović je izgrađena ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.

Sama ideja o postavci ove monodrame je potekla od Dragana Begovića producenta na RTS –u. 2011. godine je snimljen igrano dokumentarni film “Zalažem se za laž” po istoimenoj knjizi Ane Radmilović, ćerke Zorana Radmilovića, a po Zoranovim tekstovima. Uloga Zorana Radmilovića je dodeljena Ivanu Tomaševiću, a režija Andrei Adi Lazić. Tokom priprema i snimanja filma, producent Dragan Begović je izložio ideju da se uradi i monodrama o Zoranu Radmiloviću.

Za ulogu u monodrami “Zoran Radmilović”, glumac Ivan Tomašević je višestruko nagrađivan.

Related posts

Leave a Comment