ŽELEZNIČAR SE PLASIRAO U OSMINU FINALA Kupa CEV

Uprkos večerašnjem porazu pred svojom publikom od ekipe Kralovo Pole iz Brna, odbojkašice Železničara iz Lajkovca plasirale su se u osminu finala Kupa CEV.

Meč u Sportskoj hali Lajkovac završen je rezultatom 3:2 za Čehinje, ali zahvaljujući pobedi od 3:1 pre sedam dana u Brnu tim iz Lajkovca se plasirao u sledeću rundu evropskog takmičenja.

Železničar će u osmini finala igrati protiv italijanskog Kjerija, 29. novembra u Lajkovcu i 6. decembra u Torinu. Kjeri je prošlogodišnji osvajač Čelendž kupa i znatno jači protivnik od češke ekipe.

Revanš utakmica koja je trajala nešto manje od dva sata, pred oko 600 gledalaca, završena je rezultatom 3:2 za Kralovo Pole, a po setovima se kretala ovako: 25:20, 17:25, 25:12, 20:25 i 15:13.

Imajući u vidu ishod prvog susreta, očekivao se lakši posao za Lajkovčanke u revanšu, ali očigledno da tim iz Češke nije tako mislio. Pružile su znatno bolju igru nego u prvom meču, bilo je zabrinjavajuće kada su vodile sa 2:1, ali kada je sastava Branka Kovačevića dobio četvrti set laknulo je svima u hali. Posle toga bila je samo stvar prestiža ko će dobiti tajbrek i utakmicu.

Malina Terel, iskusna Amerikanka, osvojila je najviše poena za Železničar – 21. Po 10 poena osvojile su Zelenović i Filipović, Tomić 7, Žakić 5, Milojević 4 itd.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

FOTO: Sajt CEV i OK Železničar

Related posts

Leave a Comment