KADETKINJE SRBIJE ČETVRTE NA SVETSKOM PRVENSTVU U ODBOJCI

Posle velike borbe i skoro dva sata igre, ženska kadetska reprezentacija Srbije do 18 godina noćas je poražena u meču za treće mesto od reprezentacije SAD sa 3:1, po setovima 25:23, 25:18, 26:28 i 25:18. Bez obzira što se nije domogla bronze, ova generacija je zabeležila najveći uspeh ženskih kadetskih selekcija na svetskim prvenstvima od 2013. godine. Podsećamo da su među najvažnijim igračicama naše reprezentacije bile Lajkovčanka Stefana Pakić i Vanja Ivanović iz lajkovačkog Železničara.

Naše odbojkašice su vodile u prvom i drugom setu, bile nadomak osvajanja prvog seta, ali bi Amerikanke u ključnim trenucima pravile preokret i na kraju dobile ove periode utakmice. U trećem setu vodile su Srpkinje sa 18:12, ali se opet ušlo u neizvesnu završnicu, koju su ipak uspele da dobiju na razliku. Nažalost, u četvrtom i ujedno završnom setu od početka do kraja vodila je selekcija SAD i osvojila bronzano odličje. Za našu ekipu po 13 poena osvojile su Šućurović i Vajagić, a 11 Zelenović.

Svetski šampion je postala Rusija ubedljivo savladavši Italiju sa 3:0. Inače, Rusija je u polufinalu upravo savladala našu reprezentaciju.

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment