ODRŽANA SJAJNA TRIBINA O BEZBEDNOSTI NA INTERNETU

*IZBORI 2023*

Tribina na aktuelnu temu “Bezbednost na internetu – digitalno nasilje nad ženama i decom”, u organizaciji Unije žena Srpske napredne stranke Lajkovac uspešno je održana sinoć u punoj sali Gradske  kuće. Odabir teme od strane organizatora i izbor upravo Katarine Jonev za govornika o bezbednosti na internetu, pokazali su se kao pun pogodak.

Prisutnima se najpre u ime organizatora obratila predsednica Unije žena SNS Lajkovac Mila Mitrović Lončar, naglasivši da je ova tribina jedna u nizu aktivnosti organizovanih osluškujući potrebe upravo lokalne sredine. Izrazila je zadovoljstvo što je Unija žena i ovoga puta dobro prepoznala potrebu za ovakvom jednom tribinom, čemu svedoči i puna sala i najavila nove aktivnosti Unije žena, uključujući i one sportsko – rekreativnog karaktera.  

U sali je bila mahom ženska publika, a prisutne dame je prigodniim obraćanjem pozdravio predsednik Opštinskog odbora SNS Lajkovac Andrija Živković. Uz konstataciju da je tema izuzetno važna, izrazio je zdovoljstvo što je tribina izuzetno dobro posećena.

Katarina Jonev, vodeći ekspert u državi na temu bezbednosti na internetu, uspela je u kontinuitetu u potpunosti da animira pažnju prisutnih, razmatrajući slikovito sve aspekte teme u cilju podizanja svesti o opasnostima u virtuelnom prostoru i promociji kulture ponašanja na društvenim mrežama.

Prisutni su dobili obilje informacija i brojnih saveta o tome kakve sve opasnosti vrebaju na internetu, kako se deca i žene mogu zaštititi i kako pronaći zdrav balans u ponašanju na društvenim mrežama.

Ono što je sasvim sigurno, potreba o organizovanju jedne ovakve tribine je nesumnjivo postojala i tu potrebu Unija žena SNS Lajkovac je prepoznala, a pažnja javnosti potvrdila.

Svi koji nisu prisustvovali tribini o bezbednosti na internetu puno su propustili.

Podsećamo, Katarina Jonev je edukator za bezbednost dece i mladih na internetu i sekspert za internet bezbednost, doktorand Fakulteta političkih nauka i autora knjige ,,Bezbednost dece na internetu – vodič za roditelje“, kao i ebooka ,,Uticaj mobilnih telefona na razvoj dece”. Katarina je održala više od 300 predavanja, sa ciljem podizanja svesti o opasnostima u virtuelnom prostoru i promociji kulture ponašanja na društvenim mrežama. Vodi online vebinare i radionice namenjene roditeljima na temu bezbednosti dece na internetu. Susret sa njom je dragocen.   

Related posts

Leave a Comment