“TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO” I AKCIJA “DRUG – DRUGU”

Crveni krst Lajkovac u skladu sa kalendarom aktivnosti Crvenog krsta Srbije organizuje akciju “Trka za srećnije detinjstvo” u prvoj nedelji oktobra meseca, ove godine u „Dečjoj nedelji“, čiji je slogan „Veliko srce dece Srbije“, a posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

Koordinator Podmlatka Crvenog krsta lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” Sonja Milovanović je naglasila da je „Trka za srećnije detinjstvoˮ – trka u kojoj svi pobeđuju i podsetila da je mesec oktobar obeležila i akcija „Drug ‒ drugu“ kojom je prikupljen školski pribor i garderoba učenicima kojima je ova vrsta pomoći neophodna:

“Učešćem u trci kao i svake godine naši učenici, njihove odeljenjske starešine, nastavnici fizičkog vaspitanja i ostali zaposleni u našoj školi pokazali su svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i humanim vrednostima.

Slogan trke je i ove godine: „Imamo cilj – dođi na start“.

Trka je uspešno realizovana kako u centralnoj školi tako i u Bogovađi i Bajevcu i svim izdvojenim odeljenjima naše škole.

Naša škola je ove godine uzela 750 startnih brojeva, kupovinom startnog broja, koji je ove godine bio 100 dinara, postajemo učesnici jedne veoma humane akcije sa dugom tradicijom.

Prikupljena sredstva pripadaju osnovnoj školi i namenjena su za pomoć učenicima naše škole. Naše malo zaista će nekome značiti mnogo!

Humanitarnog karaktera je i članarina Crvenog krsta, koja je ove godine bila 50 dinara. Kupovinom startnih brojeva i članarinom obezbedili smo 104 hiljade dinara.

Još jedna akcija obeležila je ovaj mesec, akcija „Drug ‒ drugu“. U ovoj zajedničkoj akciji više timova naše škole, koja je trajala do 15. oktobra, prikupljen je školski pribor i garderoba. Odeljenjske starešine su ovom akcijom prvenstveno obezbedile školski pribor i garderobu učenicima kojima je ova vrsta pomoći neophodna.”

Podmladak Crvenog krsta OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac čine članovi tima, nastavnici i učenici – edukatori. Bave se promocijom humanih vrednosti, socijalnom delatnošću i zdravstveno – vaspitnim radom.

“Volimo da budemo volonteri, jer baveći se ovim radom učimo se i učimo druge zdravim stilovima života I humanim vrednostoma”, kažu između ostalog mladi volonteri Crvenog krsta.

Related posts

Leave a Comment