ODRŽAN PRVI KONCERT BALETA U OKVIRU “DANA LAJKOVCA”

U okviru programa manifestacije “Dani Lajkovca 2023”, u sali bioskopa održan je sjajan koncert Baletskog studija IN Lajkovac. Samo mesec dana nakon jubilarnog koncerta povodom prve decenije uspešnog postojanja, Baletski studio IN ponovio je spektakl posetiocima i ovog koncerta, prvom od tri predviđenih programom manifestacije.

Lajkovačke balerine izvele su veći broj spektakularnih koreografija nagrađenih u prethodnoj sezoni, a bilo je i koreografija premijerno izvedenih na prošlomesečnom jubilarnom koncertu.

Gost koncerta bila  solista Jelena Batovac iz Baletskog studia IDEA iz Obrenovca.

Rukovodilac i koreograf Baletskog studija IN Nataša Ninković je i ovog puta prezadovoljna nastupom svojih ballerina i sjajnim reakcijama brojne publike:  

“Koncert koji je održan 14 jula u okviru “Dana Lajkovca” jedan je od tri koncerta Baletskog studija IN tokom manifestacije. Prikazane su grupne koreografije i dve tačke gde su se predstavile Anđelija Janković i Iva Malešević kao solisti našeg studija, koje će publika imati prilike da gleda i 21. jula, kada će se predstaviti svi solisti naše škole. Imali smo i gosta koncerta, solistu Jelenu Batovac iz Baletskog studia IDEA iz Obrenovca, sa kojim sarađujemo od početka postojanja naše baletske škole.”

Dakle, pored ovog koncerta na kome je akcenat bio mahom na predstavljanju grupa, koncert solista biće 21. jula od 19:30 časova, takođe u bioskopskoj sali, a Baletski studio „IN“ nastupiće 29. jula i u okviru bogatog kolažnog programa na Dečijem danu, dan uoči gradske slave, na Gradskom trgu od 18 časova.

Organizator programa koncerata baleta u okviru “Dana Lajkovca”  je Kulturni centar “Hadži Ruvim”.

Related posts

Leave a Comment