UDRUŽENJE NOVOSELAC IZDALO AUTORSKU KNJIGU MILUTINA RANKOVIĆA ZDRAVICE, PRIČE I PONEKI STIH

Autorska kjigu Milutina Rankovića Zdravice, priče i poneki stih upravo je ugledala svetlost dana na tradicionalnom 11. po redu međunarodnom takmičenju „Prva brazda – Novo Selo 2023“  i „Smotri lepote života na selu“  koje se ovog vikenda održava u Novom Selu, u opštini Vrnjačka Banja.

Izdavač knjige je UG Novoselac, čiji je predsednik Žarko Marković, koji je na fotografiji sa autorom Milutinom Rankovićem.

 “Izuzetno upečatljivo i nadahnuto. Pisac, pesnik i zdravičar Milutin Ranković uranja u dušu seljaka, ratnika, junaka, boema … Služi se izvornim govorom i po Vukovom uzoru beleži sve lokalizme da se ne zaborave, a opet dajući svemu napisanom autorski pečat” – rekla je urednica i korektor ove knjige Milica Đurašević, dodajući da se autor podjednako služi ekavicom i ijekavicom, autentičnim govorom Kolubare, Tamnave, Crne Gore i Brda, Stare Hercegovine…

Knjiga Milutina Rankovića Zdravice, priče i poneki stih je uz diplomu dr Đorđe Radić, na međunarodnoj manifestaciji “Prva brazda” dodeljena najboljim učenicima poljoprivrednih škola u Srbiji.

Milutin Ranković je i predsednik žirija na takmičenju zdravičara na ovoj manifestaciji.

Na međunarodnoj manifestaciji “Prva brazda”, pored brojnih akademika, profesora i predstavnika ministarstava koji su se obratili prisutnima, Milutin Ranković je u autentičnoj kolubarskoj nošnji prilagođenoj vrelim letnjim danima održao zdravicu, koja je naišla na sjajan prijem publike:

Related posts

Leave a Comment