PREDŠKOLCI SA PUNO LJUBAVI U GODINI UZLETA NA ZAVRŠNOJ PRIREDBI

U sjajnoj atmosferi u prepunoj sali Kulturnog centrra “Hadži Ruvim” u Lajkovcu je održana tradicionalna Završna priredba predškolaca lajkovačkog „Leptirića“, pod nazivom „SAMO NAM JE LJUBAV POTREBNA”, za 147 predškolaca koji su završili pripremno predškolski program i koji su na ovaj lep način ispraćeni u prvi razred i u novo poglavlje života.

Završnu priredbu predškolaca, koja je i ovoga puta bila je svojevrsni spektakl, otvorila je prigodnim obraćanjem prisutnima Mila Mitrović Lončar, direktorka PU “Leptirić, istakavši da je ovo još jedna generacija predškolaca na koju su ponosni, koja je veoma uspešno predstavila vrtić na brojnim festivalima i karrnevalima, donela pregršt nagrada, koja je nebrojeno puta predstavila ustanovu i Lajkovac na najbolji mogući način. Naglasila je ovo prva generacija koja je radila po Godinama uzleta,  i poželela deci da  visoko uzlete i dostignu najviše moguće visine i uspehe na polju školovanja i obrazovanja, ali i uspehe na ličnom planu:

“Poštovani roditelji, poštovana publiko, čast i zadovoljstvo mi je da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu u ime PU ”Leptirić” i u svoje lično ime.

Danas je veliki i važan dan, danas 147 predškolaca uspešno završava pripremno predškolski program i zbog toga smo upriličili ovu svečanost.

Dragi predškolci, čestitam vam na uspešno završenom pripremno predškolskom programu, čestitam i zahvaljujem na svim prestižnim nagradana sa festivala i karnevala ,kao i pobedi na Olimpijadi – prvom mestu i zlatnoj medalji, zbog čega cćeml biti domaćini naredne Olimpijade.

Vaspitačima čestitam na uspešno realizovanim projektima  po  novom programu i starom pedagoškom umeću koje su utkali u još jednu generaciju, što je garant dobre pripreme predškolaca za školu.

Roditeljima želim da polazak u školu svoje dece dožive kao lep i prijatan  trenutak, želim da vaša deca sa lakoćom prihvataju obaveze i navikavaju se na život i rad u školi, da zavole školu kao sto su voleli vrtić ,da svakog dana budete ponosni na njih, baš kao sto ćete j danas biti.

Pošto su vasa deca prva generacija koja je radila po Godinama uzleta, želim da vasa deca visoko uzlete i dostignu najviše moguće visine i uspehe na polju školovanja i obrazovanja, ali i uspehe na ličnom planu.”

Bilo je očigledno, da je mnogo ideja, kreativnosti, maštovitosti, uloženo je u ovu priredbu.

Svaki vaspitač uložio je dosta pedagoškog umeća, kreativnosti i inventivnosti. Kostimografija i scenografija su brižljivo pripremani i ovoga puta i ova priredba predstavlja svojevrsnu retrospektivu godišnjeg rada, tako da su se svi vaspitači trudili da svoju grupu prikažu u najboljem mogućem izdanju.

“Izražavam zahvalnost roditeljima i vaspitačima, kao partnerima u obrazovanju i vaspitanju dece”, rekla je direktorka “Leptirića”.

Program ovogodišnje Završne priredbe predškolaca uspešno je vodila vaspitačica Aleksandra Milutinović.

Priredbu je otvorila starija vaspitna grupa i vaspitačice Spomenka Milivojević i Milka Spasić, premijerno izvedenim tematskim muzičko scenskim delom pripremanim za otkazani festival u Smederevu, koje prikazuje sve periode čovekovog života, sa akcentom na predškolsko doba i na sve njegove prednosti.

Sa seoskog područja deca koja pohađaju četvoročasovni program a čije grupe vode vaspitači Biljana Savković, Svetlana Pantelić i Jelena Jovanović izvele su tačku „Samo nam je ljubav potrebna“, po kojoj se i cela priredba zove.

Deca četvoročasovnog programa iz Jabučja sa kojima radi Jelena Žujović spremili su ritmiku „Leptirićeva žurka“.

Deca iz celodnevnog boravka, grupa koju vodi Mira Todorović i Mira Jović, nastupile su sa tačkom „Twist“, prikazanom u Požarevcu i koja će biti prikazana na karnevali u Kragujevcu 17.juna. Grupa celodnevnog boravka koju vode vaspitači Jasmina Petrović i Milica Marković odigrala je ritmiku, a istovremeno i karnevalsku tačku „Svemirki put“, sa zanimljivim kostimima i interesantnom koreografijom, što je ujedno završetak projekta rađenog u ovoj grupu.

Priredba je završena nastupom grupe celodnevnog boravka koju vode vaspitači Jelena Tomić i Dragana Marić, pod nazivom „Veliki smo, veliki“ koji prikazuje period boravak dece u predškolskoj ustanovi, počevši od jaslica pa upravo do završetka i odlaska u školu.

Tradicionalna Završna priredba pšredškolaca bila je maksimalno posećena, odlično organizovana I pružila je maksimalan doživljaj posetiocima.

Related posts

Leave a Comment