SVI SPORTSKI MEDIJI PIŠU O STEFANI PAKIĆ

Jedna od 30 devojaka koju je prvi trener ženske seniorske reprezentacije Đovani Gvideti pozvao na pripreme u Beogradu je i uzdanica Železničara iz Lajkovaca Stefana Pakić. Iako ima iskustvo igranja za najbolju selekciju, za Stefanu su ovo prve seniorske pripreme.

Pakićeva je prošla sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije: prošle godine osvojila je srebro na juniorskom Evropskom šampionatu i zlato na Balkanijadi, a učestvovala je i na Evropskom festivalu mladih. Srebro je osvojila i kao mlađa seniorka na Evropskom prvenstvu do 21 godine. Stefana igra na poziciji libera .

U domaćem prvenstvu, Železničar je izgubio u plej ofu od Uba.

– Za mene je ovo bila uspešna sezona u klubu. Bili smo tokom cele sezone prvi na tabeli. Nažalost, imali smo nekoliko kikseva što se tiče povreda, pa smo ispali u polufinalu plej ofa – podsetila je Stefana. Pakićeva je stigla već na prvu prozivku u hotel M.

– Sad sam skroz okrenuta reprezentativnim obavezama. Ovo su prve seniorske pripreme ovog leta i prve sa seniorkama za mene. Očekujem dobar rad i ovde, a i kasnije kad nastavim sa mlađim kategorijama, gde takođe imam obaveze. Nadam se uspešnom letu – rekla je Stefana, koja ima obaveze na dva fronta.

Stefana je sa juniorkama osvojila dva puta srebro na Evropskom šampionatu, na Svetskom ima četvrto mesto i srebro kad je igrala sa starijom generacijom.

– I ove godine nas očekuje Svetsko i nadam se zlatu ovog puta.

Kakav je osećaj, kad ste ponovo sa starijim od sebe?

– Trema postoji i jedini način da prevaziđem je rad. Nadam se da će se sve to srediti iz treninga u trening i da će sve da bude lakše i opuštenije. Još uvek ne razmišljam o rivalima, za sad je važno ići korak po korak

Stefana Pakić i naredne sezone ostaje u Srbiji i u lajkovačkom Železničaru.

Foto: CEV

Foto: 0SS

Related posts

Leave a Comment