ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA U SUBOTU DOČEKUJU AS BATAJNICU

Ligaški deo prvenstva Superlige Srbije za odbojkašice primiče se kraju. Ostala su samo još dva kola, pa kreću uzbuđenja u plej-ofu.

U 21. kolu, u subotu od 19 časova u Sportskoj hali Lajkovac, Železničar dočekuje Batajnicu, koja je, kao i Novi sad, izgubila status superligaša. Meč će biti prilika da trener Branko Kovačević razigrava igračice sa manjom minutažom i uvežbava taktičke varijante, kako bi tim što spremnije dočekao razigravanje za titulu.

Biće ovo ujedno i lepa prilika za dodatnu motivaciju odbojkašicama od strane verne domaće publike, koja će očekivano uprkos lakoći predstojećeg meča ispuniti lajkovačku Sportsku halu.

Znamo sigurnih šest učesnika plej-ofa: Železničar, Jedinstvo, Ub, Crvena zvezda, TENT i Spartak. Ostala su još dva mesta koja će popuniti Srem, Partizan ili Inđija. Ub i Zvezda se bore za treće mesto na tabeli, a TENT i Spartak za poziciju 5.

Iako predstoji gostovanje Partizanu u poslednjem kolu, realno je da će Železničar u plej-of ući sa prve pozicije. To će u četvrtfinalu doneti dvomeč protiv osmoplasirane ekipe, što bi trebalo da bude najlakši protivnik, ali već u polufinalu lajkovačku ekipu najverovatnije očekuje ili Ub, ili Crvena zvezda. Ko od ova dva tim zauzme četvrto mesto igraće u četvrtfinalu plej-ofa protiv TENT-a ili Spartaka i biće favorit, mada je realno očekivati bar jedno uobičajeno iznenađenje u završnici prvenstva.

Železničar je nanizao 17 uzastopnih prvenstvenih pobeda, sa narednih dve biće ih 19. Svakako je to fantastična serija, zahvaljujući kojoj će tim iz Lajkovca i ove sezone biti prvi na kraju ligaškog dela prvenstva, ali sve to treba da dobije potvrdu u plej-ofu.

Važno je i da devojke budu zdrave, tako da ostaje nada da će se brzo oporaviti jedna od uzdanica ekipe Železničara Vanja Ivanović, koja je povredu zadobila u prošlom kolu u Obrenovcu.

Related posts

Leave a Comment