DR MILAN MILANOVIĆ ODRŽAO MOTIVACIONO PREDAVANJE U SVOJOJ BIVŠOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Poseta bivšeg učenika Milana Milanovića lajkovačkoj srednjoj školi i motivaciono predavanje koje je održao srednjoškolcima bili su očigledno ogromno obostrano zadovoljstvo i čast. 

Danas je doktor nauka, vrhunski stručnjak za programiranje i vođenje inženjerskih timova, čije ‘LinkedIn’ savete o programiranju i vođenju inženjerskih timova trenutno prati 130.000 ljudi.

Direktorka škole Kosana Grčić, koja je bila inicijator ove ideje kaže:

“Imali smo veliku čast da ugostimo našeg nekadašnjeg učenika, a danas vrsnog IT stručnjaka, dr Milana Milanovića. U predavanju pod nazivom “Kako izgraditi karijeru i ostvariti uspeh”, Milan se na vrlo slikovit način i kroz primere iz vlastitog iskustva, dotakao sledećih životnih tema: Šta je uspeh i da li on postoji, Kako postaviti ciljeve, spoznati sebe, naći svoj put i izabrati poziv, Kako napraviti sisteme koji će nas podržati na tom putu i koje su to tehnike koje će nam povećati produktivnost i pomoći da imamo bolji focus, Kako se nositi sa neuspesima i koliko su oni zapravo sastavni deo svakog uspeha, te kako ispravno pristupati stvarima i efikasno učiti i Kako naći besplatnu edukaciju sa najboljih svetskih škola i iugraditi uspešnu IT karijeru.”

Oćekivano, dr Milan Milanović je u potpunosti u ulozi predavača uspeo da okupira pažnju i animira srednjoškolce, kojima će sve što su mogli čuti zasigurno biti od velike koristiti, osnažiti ih i pomoći im da istraju na putu do svojih ciljeva.

Deo poučnog predavanja o neuspesima:

https://www.facebook.com/100057597430424/videos/pcb.681013580495217/172517835174913

Lajkovački srednjoškolci su imali sjajnu priliku za susret sa bivšim učenikom ove škole, koji je pravi pozitivan primer mladima.

“Bila je čast slušati jako inspirativno predavanje, koje je dotaklo mnoge životne teme i sa kojeg su naši učenici izašli bogatiji i oplemenjeni lepom motivacionom porukom, koju možemo sabrati u jednu od Milanovih rečenica: ” Ako mislite da je nešto nemoguće, razmislite ponovo!”- rekla je direktorka škole Kosana Grčić.

Dr Milan Milanović, je rođen u Sarajevu, a nakon završetka srednje škole u Lajkovcu, završava Višu elektrotehničku školu, a potom i FON, na kom i doktorira. U periodu 2004. – 2017. Radio je u RB Kolubara  gde dolazi do pozicije Rukovodioca službe za razvoj softvera. Od 2017. godine radio je za jednu švajcarsku IT kompaniju, a od 2022. godine je tehnički direktor u jednoj američkoj IT kompaniji.

MIlan je nosilac nagrade Microsoft MVP, koju pored njega imaju još samo 3 stručnjaka iz Srbije. Bavi se pisanjem i na društvenim mrežama ima preko 130.000 pratilaca.

Podsećamo na tekst iz arhive portala lajkovacnadlanu.rs o dr Milanu Milanoviću objavljen sredinom decembra prošle godine:

https://lajkovacnadlanu.rs/2022/12/14/dr-milan-milanovic-lajkovackom-prugom-do-vrhunskog-strucnjaka-za-programiranje-i-vodenje-inzenjerskih-timova/

Related posts

Leave a Comment