SAOPŠTENJE ŠTABA POVODOM SITUACIJE SA KORONAVIRUSOM

 

U trećem talasu, za kratak period, na području opštine Lajkovac zvanično je potvrđeno deset slučajeva obolelih od koronavirusa.

Nadležni apeluju na striktno poštovanje svih mera u borbi protiv COVID – 19, u cilju sprečavanja pogoršanja epidemiološke situacije.

Uz konsultacije sa epidemiolozima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, opština Lajkovac za sada neće uvoditi nove mere. Na području opštine Lajkovac, od deset obolelih, osam je slučajeva takozvanog porodičnog zaražavanja: u jednoj porodici petoro i u drugoj je troje zaraženih koronavirusom.

Stabilnost epidemiološke situacije će se pratiti i dalje postupati shodno potrebama.

Da bi se stabilnost epidemiološke situacije očuvala, bitno je da građani poštuju mere, pre svega da nose maske, poštuju distancu, redovno peru ruke i vrše dezinfekciju, a posebno da izbegavaju masovnija okupljanja.

Iskustvo je pokazalo da su slavlja i okupljanja svake vrste, kao i putovanja, najrizičniji u širenju koronavirusa, pa bi građani to morali imati u vidu.

Takođe, neophodno je da se građani kod pojave svake sumnje i prvih simptoma blagovremeno jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja Lajkovac.

U slučaju naglog povećanja broja zaraženih i bitnog pogoršanja epidemiološke situacije, Krizni štab opštine Lajkovac će uvesti nove raspoložive mere u borbi protiv COVID – 19.

 

OPŠTINSKI ŠTAB ZA BORBU PROTIV COVID – 19

KOMANDANT ŠTABA: ANDRIJA ŽIVKOVIĆ

 

 

Related posts