POSETA MINISTRA SPORTA ZORANA GAJIĆA

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić sa saradnicima posetio je danas Srednju školu “17. Septembar” u Lajkovcu i upoznao se ovom prilikom sa postojećim stanjem i aktuelnim planovima u oblasti školskog sporta i sporta uopšte. Ministar je ovom prilikom uručio školi vredne donacije u vidu sportske opreme i rekvizita (lopte, table za koš, mreže za odbojku …), koja će svakako biti jaka motivacija i poseban imput učenicima koji žive i odrastaju u digitalnom dobu, da sport uvrste u svoje svakodnevne aktivnosti, bez obzira da li su već članovi nekog od sportskih klubova ili se bave sportom rekreativno.

Opštinu Lajkovac je ministar Gajić ocenio kao primer jedne od najboljih praksi u Srbiji, po odnosu lokalne samouprave prema sportu. “Ovde postoje svi uslovi za sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja na vrhunskom nivou, a utisci su i da postoje uslovi i za druge sportove i treninge”, rekao je danas u Lajkovcu ministar Gajić, koji je odličan poznavalac prilika u Lajkovcu na ovom planu, jer je kroz svet odbojke nebrojeno puta bio u Lajkovcu.

Domaćin delegaciji Ministarstva sporta bio je, zajedno sa direktorkom škole Kosanom Krčić, predsednik opštine Andrija Živković, i resorno njegovi najbliži saradnici: direktori škola na području opštine Lajkovac, direktorka Ustanove za sport i omladinu, predsednik OSS, direktorka PU “Leptirić” i predsednik i osnivač lajkovačkog superligaša OK Železničar Živorad Lazarević.

Lajkovački srednjoškolci pozdravili su ministra burnim aplauzom prilikom njegovog ulaska u fiskulturnu salu, u kojoj je upravo bio čas fizičkog vaspitanja.

Ministar Gajić je sa predsednikom opštine Andrijom Živkovićem i najbližim saradnicima iz sfere rada sa mladima i sveta sporta, razgovarao o značaju i razvoju sporta, posebno školskog.

Za vreme posete ministar Gajić je ukazao na značaj potrebe što veće fizičke aktivnosti dece školskog uzrasta, na aktivnosti koje ministarstvo sprovodi i koje planira u budućnosti da implementira u školama kako bi se na časovima fizičkog i zdravstvenog vaspitanja obezbedio pravilan fizički razvoj i formirale zdrave navike učenika.

Predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković je naglasio da mu je velika čast i zadovoljstvo što je Ministar sa svojim saradnicima izdvojio vreme, posetio lajkovačku srednju školu i razgovarao o potencijalnim vidovima saradnje sa direktorima srodnih resornih lokalnih ustanova:

” Ova poseta će mnogo značiti i dati podstrek boljem radu u oblasti sporta na teritoriji opštine Lajkovac, a mi kao lokalna samouprava znamo koliko je bitno bavljenje sportom, ne samo na rekreativnom nivou,  već i u školama. U nekom narednom periodu, koliko budemo mogli poboljšaćemo infrastrukturne uslove za bavljenje sportom. Nama nedostaje jedan fudbalski teren sa veštačkom travom i nastojaćemo to da rešimo. Nadam se da ćemo imati što više dece koja će se baviti kako dvoranskim, tako i ostalim vidovima sporta.”

Ministar Gajić prilikom razgovora sa domaćinima rekao, da je evidentan napredak na polju ulaganja u sportsku infrastrukturu, sportske klubove i sam sport u ovim opštinama, a samim tim i u zdravlje nacije i istakao važnost stvaranja uslova za bavljenje sportom i da će, u tom smislu, i resorno ministarstvo pružiti adekvatnu podršku.

Poseta ministra sporta Zorana Gajića i članova kabineta usledila je nakon posete opštini Ub, a prethodila je poseti opštini Ljig. 

Related posts

Leave a Comment