RADNIČKE SPORTSKE IGRE LAJKOVAC 2023.

Danas u sutra, u Sportskoj hali Lajkovac održavaju se po prvi put Radničke sportske igre, koje su okupile preko 150 učesnika iz lajkovačkih kolektiva, koji se takmiče u tri sporta: malom fudbalu, basketu i stonom tenisu.

Inicijativu o organizovanju Radničkih sportskih igara, a u cilju pospešivanja na bavljenje rekreativnim sportom, pokrenuo je Sportski savez opštine Lajkovac. U realizaciji ideje podršku je pružila lokalna samouprava i veliki broj volonterskih organizacija.

Predsednik Sportskog saveza opštine Lajkovac Marko Mirković izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom za učešće na Radničkim sportskim igrama, kao i nadu da će one prerasti u tradiciju i doprineti omasovljenju bavljenja sportom rekreativno.

“Cilj je, da se omasovi i proširi koncept i da se u budućnosti realizuje još igara koje se tiču manjinskih sportova i dečijih igara” – poručio je prvi čovek OSSOL.

Za takmičenje u malom fudbalu i basket prijavilo se po deset ekipa iz lajkovačkih kolektiva, poput Elmonta, škola, Opštinske uprave, policije, Elektrodistribucije, firme Iva – agrar… Takmičenje u basketu je na programu sutra.

Veliko interesovanje učesnika je i za takmičenje u stonom tenisu.

Predsednik opštine Andrija Živković je najpre ćestitao praznik Dan državnosti građanima Srbije i svim svojim sugrađanima, a na otvaranju Radničkih sportskih igara u Sportskoj hali Lajkovac je između ostalog rekao:

“Ovo je jedan izuzetno lep događaj, manifestacija koja se održava nakon 30 godina, koja ima za cilj da okupi firme i ustanove iz Lajkovca i njihove radnike. Posebno je lep momenat, što se ovako nešto dešava u Lajkovcu po prvi put na Sretenje. Raduje da je odziv odličan i da će se danas i sutra veliki broj ekipa takmičiti i družiti, ukupno preko 150 učesnika. Istakao bih odličnu saradnju sa novim sastavom Opštinskog sportskog saveza na čelu sa Markom Mirkovićem, koji ima brojne dobre ideje za realizaciju u narednom periodu. Zajednički cilj je afirmacija sporta u opštini Lajkovac, da se što više ljudi uključi, druži i bavi sportom.”

Predsednik Živković je najavio poboljšanje raspoložive već prilično reprezentativne sportske infrastrukture, najpre u vidu jednog veštačkog terena za fudbal, koji će u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije biti izgrađen na potezu između stadiona FK Železničar i Zatvorenog bazena, kao i povećanje lokalnog budžeta za sport u narednim godinama.

Organizacija manifestacije je odlična, Ustanova za sport i omladinu dostojan domaćin, a atmosfera u Sportskoj hali Lajkovac je sjajna.

Učešće u takmičenju je bez kotizacije, a obezbeđeni su pehari i druge nagrade za najuspešnije učesnike Radničkih sportskih igara.

Related posts

Leave a Comment