ZASEDAO SAVET KOLUBARSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković prisustvovao je drugoj po redu od postavljenja novog načelnika sednici Saveta Kolubarskog upravnog okruga.

Odlukom Vlade Republike Srbije, na dužnost načelnika Kolubarskog upravnog okruga postavljen je 1. februara Miloš Milutinović, diplomirani poslovni informatičar, master ekonomista i doskorašnji pomoćnih gradonačelnika grada Valjeva.

Novopostavljeni načelnik Kolubarskog upravnog okruga Miloš Milutinović, održao je juče uoči Dana državnosti drugu sednicu Saveta Okruga, na kojoj je bilo reči o radu Saveta u 2023. godini, kroz sagledavanje mogućnosti zajedničkog nastupa prema ministarstvima, drugim republičkim institucijama i javnim preduzećima.

Takođe, razgovaralo se o budućim koracima i prioritetima, koji će se rešavati zajedničkim snagama, a sve u cilju poboljšanja života svih građana Kolubarskog upravnog okruga.

Sednici Saveta Kolubarskog upravnog okruga prisustvovali su gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, predsednik opštine Osečina Nikola Tomić, zamenik predsednika opštine Mionica Milovan Lekić, pomoćnik predsednika opštine Ub Verka Lukić, kao i predsedik opštine Lajkovac  Andrija Živković.

Na mestu načelnika Kolubarskog upravnog orkuga, Miloš Milutinović je nasledio Gorana Milivojevića, koji je na ovoj funkciji bio od 2015. godine.

Prilikom primopredaje dužnosti načelnika Kolubarskog upravnog okruga, Miloš Milutinović je prvog radnog dana poručio:

„Velika mi je čast, ali i odgovornost stupanje na funkciju načelnika Kolubarskog upravnog okruga.

Moj primarni posao je da budem spona između Vlade Republike Srbije i jedinica lokalnih samouprava na teritoriji Kolubarskog upravnog okruga.

Naravno, praćenje i pomaganje u realizaciji projekata od državnog značaja, kao i dovođenje novih projekata i investicija u Kolubarski upravni okrug će takođe biti deo mojih zaduženja.

Na samom početku, održaću sastanke sa predsednicima opština i gradonačelnikom, zatim obilazak terena, utvrđivanje prioriteta i rad na njihovoj realizaciji.“

U svom obraćanju, Milutinović je istakao da je ovo velika odgovornost i da je njegova dužnost da bude spona između Vlade Republike Srbije i jedinica lokalnih samouprava.

Načelnik Kolubarskog upravnog okruga Miloš Milutinović, održao je u međuvremenu radni sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Valjevo, na kome je istaknuto da je veoma važan rad na unapređenju saobraćajne infrastrukture, ali i da rad na identifikaciji najvažnijih bezbednosnih problema u Kolubarskom okrugu mora biti timski rad svih.

Potom je i komandant Drugog centra za obuku i garnizona Valjevo pukovnik Saša Stojiljković sa svojim kolegama, bio gost načelnika Kolubarskog upravnog okruga Miloša Milutinovića. Tim povodom, u sedištu Kolubarskog upravnog okruga održan je sastanak i utvrđeni su pravci saradnje u narednom periodu.

Nakon ova dva sastanka, usledila je i jučerašnja sednica Saveta Kolubarskog upravnog okruga.

Related posts

Leave a Comment