LIDER OSTAJE LIDER, ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA UBEDLJIVO POBEDILE SPARTAK (3:0)

Tek nešto više od sat vremena, tačnije 67 minuta, bilo je dovoljno odbojkašicama Železničara da savladaju Spartak pred svojim navijačima. Večerašnja utakmica završena je maksimalnim  rezultatom od 3:0, po setovima 25: 22, 25:17 i 25:18. Uprkos ubedljivoj i efikasnoj pobedi Železničara, Subotičanke su pružile solidan otpor.

Šestoplasirana ekipa prvenstva „pokazala je zube“ u prvom setu.  Vodile su Subotičanke do pred sam kraj, tako da su naterale lidera Superlige Srbije na maksimalnu koncentraciju kako bi ovaj set preokrenuo u svoju korist. Nastavile su Lajkovčanke u istom ritmu i izvanrednom igrom „razbile“ protivnice u sledećm setu. Početak trećeg seta ponovo je pripao ekipi iz Subotice, a kako je igra odmicala došao je do izražaja kvalitet Železničara, koji je rutinski priveo meč kraju.

Najefikasnije odbojkašice u sastavu Železničara bile su Ivanović sa 16, Uzelac sa 15 i Veltman sa 14 poena. Tanja Stanojević je osvojila 9, Rozales 5, Antonijević i Milojević 1. Kod gošći najefikasnija je bila Sara Pavlović sa 9 poena.

Najbolji poenter susreta Vanja Ivanović, izjavila je posle utakmice: „Čestitam svojoj ekipi na maksimalnoj pobedi. Uložili smo dosta truda prethodne nedelje, kako bismo se što bolje pripremili za nezgodnog rivala. To nam je u velikoj meri pomoglo večeras, iako je utakmica bila neizvesna. Ipak, nismo dopustili sebi da se opustimo ni u jednom trenutku, što je itekako uticalo da na kraju rezultat bude pozitivan. Okrećemo se narednim utakmicama i priželjkujemo nastavak ove serije.“

Sjajna vest je da je večeras „omirisala“ parket Ljubica Milojević, odličan bloker, koja je bila u sastavu na poslednje dve-tri utakmice. Podsećamo da je Ljubica zadobila tešku povredu kolena u finalu prošlogodišnjeg Kupa Srbije, nakon čega je usledila operacija i rehabilitacija, tako da je zaigrala posle pauze od skoro godinu dana. Svi se nadaju da će dovoljno moći da pomogne timu kada bude bilo najpotrebnije – u završnici plej-ofa.

Rezultati 16. kola: Železničar – Spartak 3:0, Novi Sad – Partizan Efbet 0:3, AS Batajnica- Inđija 0:3, TENT – Omladinac 3:0, Crvena zvezda – Srem 3:0. Derbi kola Ub – Jedinstvo igra se u nedelju od 18 časova.

Železničar je prvi sa 15 pobeda, Jedinstvo ima 13 i utakmicu manje, Crvena zvezda 13, Ub 12 i utakmicu manje, TENT 11, dok Spartak ima devet pobeda.

U 17. kolu Železničar gostuje ekipi Novog Sada, koja je izgubila svih 16 mečeva u dosadašnjem toku prvenstva.

Related posts

Leave a Comment