SREDNJOŠKOLKA ANĐELA MILOSAVLJEVIĆ TREĆI PUT POBEDNIK REPUBLIČKOG TAKMIČENJU U PEVANJU TRADICIONALNE PESME

Učenica druge godine lajkovačke SŠ “17. septembar” Anđela Milosavljević pobednik je u svojoj kategoriji na 8. Republičkom takmičenju u pevanju tradicionalne pesme, koje se nalazi se u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, održanom u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

Prvo mesto, kao laureat takmičenja, Anđela je osvojila sa maksimalnih 100 bodova, a nastupila je u 5. kategoriji takmičanja u klasi profesorke Milice Milivojević, sa vrlo zahtevnom crnogorskom pesmom “Gledala sam s’ Koma plava”.

Anđela je 2019. i 2021. bila pobednik ovog republičkog takmičenja, tada kao učenik OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju, i tada u izuzetno jakoj konkurenciji u svojoj kategotiji osnovaca, pod mentorstvom svoje tadašnje predmetne nastavnice Slavojke Tufegdžić.

Na istom takmičenju jabučki osnovci osvojili su u svojoj kategoriji ove godine prvu i drugu nagradu.  

Izuzetno muzički nadarena lajkovačka srednjoškolka Anđela Milosavljević je đak valjevske MŠ “Živorad Grbić”, članica Mešovitog hora Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, a svojevremeno je sa desetkom položila prijemni ispit za prestižnu privatnu Srednju školu Artimedia u Beogradu.

Anđela upravo učestvuje u takmičenju “Pinkove zvezdice”, aktivno peva, snima i radi na sebi, gradeći svoje mesto u muzičkom svetu.

 Svojevremeno, Anđela je iskljućivo kao favorit i apsolutni pobednik sa glasom slavuja nastupala na takmičenjima ovog tipa u narodnoj nošnji. Danas još uvek uspešno balansira između izvorne i komercijalne muzike.

Related posts

Leave a Comment