ZAVRŠETAK IZGRADNJE TROTOARA U SELU LAJKOVCU

Dugo čekani radovi na izgradnji obostranih trotoara u ulici Nadežde Petrović kroz Selo Lajkovac u dužini od 1.100 metara, koji su otpočeli početkom meseca septembra, konačno su završeni. Izvođač radova vrednih 18 miliona dinara sa PDV -om bila je firma  „Šumadija put“, u ugovorenom roku od 90 kalendarskih dana.

Radna jesen u opštini Lajkovac otpočela je upravo dugo čekanom izgradnjom trotoara u Selu Lajkovcu, prvim ugovorenim poslom na uređenju komunalne infrastrukture za ovu budžetsku godinu.

Predsednik opštine Andrija Živković podsetio je da se na izgradnju trotoara u Selu Lajkovcu čekalo preko deceniju i po:

„Prvi deo trotoara urađen je daleke 2006. ili 2007. godine, tako da se preko 15 godina čekalo na završetak drugog dela u dužini od 1.100 metara. Obostrani trotoari su jako bitni, pre svega za bezbednost svih učesnika u saobraćaju u ovom delu Lajkovca, a pogotovo zbog osnovne škole koju ove godine pohađa više prvaka nego prethodne. U sklopu izgradnje trotara je i saobraćajna signalizacija u zoni škole. Svi ljudi iz Sela Lajkovca koji gravitiraju Lajkovcu moći će neometano i bezbedno da se kreću. Trudili smo se da obuhvatimo celo naselje, tako da trotoari u nastavku prolaze i kroz romsko naselje.“

Related posts

Leave a Comment