TUCIJADA NA VRAČE BRDU

Zvanično najmasovnije takmičenje u opštini Lajkovac,Uskršnja Tucijada održaće se u ponedeljak 17. aprila  od 14.00 časova kod spomenika Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu u Ćelijama. Organizator manifestacije je ‘Ekološki pokret Castrum Brodare’.

Svrha organizovanja uskršnje Tucijade je gajenje i očuvanje narodnih običaja, podsticanje zajedništva i humanosti, afirmacija turističkih i kulturnih vrednosti kao i prilika za promociju važnosti zaštite prirode. Manifestacija će biti održana uz podršku Turističke organizacije opštine Lajkovac. Događaj će uveličati i nastup reditelja i glumca Vladimira Putnika (potomka slavnog vojskovođe) kao i poseta Elene Natikine, novinar Pravoslavlja Moskve, žurnalistkinja italijanskog magazina Dolce Vita, urednica časopisa Lepote Balkana i zvanične veb-stranice ruske dijaspore na Balkanu.I ove godine su obezbeđene nagrade za pobednike.

Sve potrebne informacije i ažuriranje obaveštenja posetioci mogu pronaći na Fejsbuk stranici ili profilu ‘Ekološki pokret Castrum Brodare’ ili se mogu informisati pozivom na broj  064 23 14 115.

VAŽNA NAPOMENA!

 Takmičarska jaja donose učesnici i učešće je besplatno za sve! Uslov je da jaje

bude kokošije, kuvano i farbano. U slučaju kiše takmičenja će biti održana jer je

organizator obezbedio natkriven prostor!

PROGRAM MANIFESTACIJE (još uvek nije satnično definisan, može biti  proširen jer se čeka potvrda od određenih potencijalnih učesnika)

– Pozdravni govori

– Nastup glumca i reditelja Vladimira Putnika (Pesma o trećepozivcu

Branko V. Radičević, Apoteoza M. Crnjanski + iznenađenje od glumca)

– Takmičenje za najtvrđe jaje (juniori)

– Takmičenje za najtvrđe jaje (seniori)

– Dečije igre (performans sa animatorima)

– Takmičenje u tradicionalnim igrama (nadvlačenje konopca; bacanje kamena

sa ramena)

– Zabavno-muzički program

Ovogodišnji koordinator je Miodrag Marković, kontakt 064 23 14 115

 

 

Related posts