U JABUČJU I LAJKOVCU REALIZOVANE AKCIJE DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI

U nastavku Letnje kampanje dobrovoljnog davanja krvi, danas su realizovane akcije u Jabučju i Lajkovcu, kojima se odazvalo tek nešto više od 20 dobrovoljnih davalaca krvi.

S obzirom na činjenicu, da su tokom prošlog meseca u organizaziji lajkovačkog Crvenog krsta realizovane čak tri akcije dobrovoljnog davanja krvi, sve tri sa maksimalnim odzivom, ovakav rezultat današnje akcije je bilo realno i očekivati. Sve akcije realizovane prethodnih meseci su takođe bile sa maksimalnim odzivom i sa velikim brojem novih davalaca krvi, najviše rudara i srednjoškolaca. Pored toga, što davaoci krvi moraju imati propisane pauze između dva davanja, pun jek je i sezone godišnjih odmora.

Organizatori akcije su uvereni, da će Lajkovac u konačnom zbiru imati odličan rezultat Letnje kampanje, što je prethodnih godina već postala ustaljena praksa, dostojna nagrade.

Leto je upravo osobeno po minimalnim rezervama krvi, pa je Letnja kampanja od posebnog značaja, kako bi se obezbedile neophodne količine krvi, onima kojima to život znači.

Related posts

Leave a Comment