ODBOJKAŠICE SRBIJE U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA ZA MLADE SENIORKE

Odbojkašice Srbije do 21 godine, među kojima su Stefana Pakić i Valerija Savićević, igraće danas u polufinalu Evropskog prvenstva za mlađe seniorke u Italiji. Utakmica protiv Poljske počinje u 17:30, uz prenos na Jutjub kanalu CEV (https://www.youtube.com/cevolleyball).

Poljakinje su grupno takmičenje završile na prvom mestu, dok su naše devojke u svojoj grupi bile druge, iza Italije. U drugom polufinalnom meču od 20 časova sastaju se domaćin Italija i Turska.

Selektor Marijana Boričić se nada najboljem, jer je ova naša selekcija do sada bila uspešnija u susretima sa Poljskom. „Međutim, reprezentacija Poljske je na ovom takmičenju pokazala mnogo, po nekima najviše. Zaista neočekivana ubedljiva pobeda od 3:0 nad Turskom, tako da moramo jako dobro da se pripremimo. Bez obzira na sve, idemo na pobedu i očekujemo najbolje.“

Inače, naša reprezentacija je pokazala odličan kvalitet na prvom Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke. U grupi A ostvarili smo ubedljive pobede protiv Austrije i Ukrajine, da bismo u dramatičnom meču bili poraženi od Italije sa 3:2. Praktično su naše odbojkašice ispustile pobedu jer su vodile sa 2:0 u setovima, a u petom setu imale pet meč lopti, da bi ga Italijanke dobile sa 21:19.

Finale se igra u nedelju od 20 časova, a meč za treće mesto od 17:30.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment